Annons

Stor gymnastiktävling avgörs i Växjö

I helgen är det dags för stor gymnastiktävling i Fortnox Arena i Växjö.
29 lag och drygt 400 gymnaster är på plats.
Växjö • Publicerad 16 november 2018
I helgen är det åter dags för gymnastiktävling i Fortnox Arena. BIlden är från tävlingen Rikscupen i truppgymnastik.
I helgen är det åter dags för gymnastiktävling i Fortnox Arena. BIlden är från tävlingen Rikscupen i truppgymnastik.Foto: Lars-Goran Rydqvist

– Det ska bli spännande. Det är ett stort arrangemang. Vi har nästan 200 funktionärer som är involverade med allt från att vara nattvakter på skolor där deltagarna ska bo till att stå i kiosken och flytta redskap, säger Dackegymnasternas sportchef Tobias Björn.

Föreningen står för arrangemanget av Riksfyran, en stor ungdomstävling i truppgymnastik för gymnaster i åldrarna 13 till 16 år.

Annons

Tävlingarna hålls i Fortnox Arena. På lördagen är det kval och sedan på söndagen hålls finalen. 29 lag är anmälda och enligt Dackegymnasternas beräkning ska drygt 400 aktiva vara på plats under helgen.

Arrangemanget är viktigt för Dackegymnasterna.

– Dels är det ett sätt att synas i Gymnastiksverige. Dels är det ett arrangemang som förhoppningsvis genererar ekonomi till föreningen, säger Tobias Björn.

På fredagen förvandlades Fortnox Arena till en gymnastikarena. Efter finalen på söndag gäller det att snabbt göra om det till en arena för innebandy igen. Senare på kvällen spelar nämligen Växjö Vipers match i SSL.

– Finalen beräknas vara klar klockan 13. Efter det handlar det om att tömma hallen så att innebandyspelarna kan förbereda sig på bästa sätt, säger Tobias Björn.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons