Storpublik såg Tingsryd förlora mot Malmö

Tingsryd kvitterade två gånger hemma mot Malmö i hockeyallsvenskan, men föll trots det med 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) inför nästan 3.000 åskådare i Dackehallen.
Sport • Publicerad 2 oktober 2010
Klubban är kastad... Christoffer From-Björk pucklar på Malmös Jan Urbas. Foto: LARS-GÖRAN RYDSQVIST.Foto:
Jubel i Taif sedan Simon Stark kvitterat till 1-1. Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST.
Jubel i Taif sedan Simon Stark kvitterat till 1-1. Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST.Foto:
Malmö tar ledningen med 2-1 i Dackehallen. Taif-målvakten Axel Brage är överspelad. Foto: LARS-GÖRAN RYDQVISTFoto:
Ossi-Petteri Grönholm har avgjort mot Tingsryd genom att göra 2-3 i numerärt underläge. Inte konstigt att "rödhökarna" jublar. Foto: LARS-GÖRAN RYDQVISTFoto:

Första perioden:

0-1 09.33 Jan Urbas (Mattsson, Weihager).

Analys: 20 jämna minuter där Malmö gjorde 0–1 i powerplay. Jan Urbas placerade in pucken efter Jesper Mattssons och Carl Söderbergs förarbete. Taif var väl tafatt framför Axel Brage när Urbas tilläts styra in pucken.

Strax före målet hade Taif haft ett mönsteranfall med rena klapp-klapp-spelet. Markus Molin, som ersatt Henrik Bankelius, nådde dock inte pucken i friläge.

En annan bra Taifchans var när målvakten Makus Svensson fick stora problem med ett kanonskott från Simon Stark.

Matchen har inletts i ett rasande tempo och långa stunder har det gått utöver passningsspelet.

Taif har drabbats av två utvisningar, Malmö en.

Skott: 8–10.

Andra perioden:

1-1 (3.10) Simon Stark (Christoffer Björklund).

1-2 (7.38) Jan Urbas (Carl Söderberg, Jesper Mattsson), spel fem mot fyra.

Analys: Tingsryd kom ut aggressivt efter första pausvilan och satte Malmö under hårt tryck de första tio minuterna. Simon Stark, Matt Davidson och Tomas Lundström var nära kvitteringar innan 1–1 kom efter 13.10.

Simon Stark gjorde målet, assisterad av Christoffer Björklund och Fredrik Hansson.

Efter 17.38 gjorde Malmö sitt andra mål i powerplay. Tomas Lundström åkte på en billig utvisning och Jan Urbas kunde göra 1–2 efter pass från Carl Söderberg.

Med 30 sekunder kvar missade Christoffer Björklund ett friläge.

Sett till spel och klara chanser borde Taif haft minst oavgjort efter 40 minuter.

Skott: 13–11.

Tredje perioden:

2-2 (6.33) Janos Vas (Simon Stark, Fredrik Hansson), spel fem mot fyra.

2-3 (9.45) Ossei-Petteri Grönholm (Nichlas Hardt), spel fyra mot fem.

Analys: Malmö inledde riktigt vasst och Taif fick fem svettiga minuter. När väl tigrarna fått ordning på grejorna kom det både ett friläge och en kvittering. Först missade Markus Molin att överlista suveräne Markus Svensson och sedan satte Janos Vas 2–2 i spel fem mot fyra.

När Thomas Larsson åkte ut efter 9.11 var det läge för första Taif-ledningen. Men då tappade Erik Hjalmarsson pucken på mittlinjen och Ossi-Petteri Grönhom kunde kontra och dunka in 2–3 i boxplay.

Då blev det ganska tyst bland merparten av de 2 975 åskådarna i Dackehallen.

Efter 18.11 plockade Taif ut Axel Brage, sex mot fem-spelet gav ett hårt tryck men resulterade bara i några halvchanser.

Skott: 9–8. Totalt: 30–29.

Inför matchen:

Taif har vunnit sina två matcher på hemmais, mot Västerås och Sundsvall, och mötet med de favorittyngda rödhökarna blir en ny värdemätare för tigrarna.

Malmö har ett namnkunnigt lag med Carl Söderberg, Jesper Mattsson, Mikael Wahlberg och Morten Green i spetsen, men ännu har inte skåningarna fått det att fungera. Uddamålssegrar mot Sundsvall och Oskarshamn samt förluster mot Västerås, Bofors och Almtuna är inte resultat som skrämmer precis.

Malmöledningen har också tagit konsekvenserna av den tröga inledningen och aviserar att ändra i en del formationer till matchen i Tingsryd.

Taif har bara långtidsskadade Mikael Svensk indisponibel. Axel Brage vaktar sannolikt målet.