Annons

Stort intresse för Sommarhoppet – trots hård konkurrens

Under fredagen startar Sommarhoppet hos Växjöortens Fältrittklubb. Hopptävlingen har 420 starter på tre dagar.
– Jättekul att så många ryttare vill komma hit, säger föreningens verksamhetschef Pernilla Berglund.
Växjö • Publicerad 5 juni 2019 • Uppdaterad 7 juni 2019

Sommarhoppet har blivit tradition för Växjöortens Fältrittklubb.

– Detta måste vara fjärde året vi kör tävlingen, säger Pernilla Berglund.

Annons

I år drar hopptävlingarna för storhäst i gång på fredagen med en lokal klass och flera regionala. Därefter är det full fart fram till söndag eftermiddag, med blandat regionala och nationella klasser. Den högsta är söndagens 1.40-hoppning.

Här saknas innehåll

På plats finns ryttare från olika delar av södra Sverige, flera av dem från lokala klubbar. Totalt blir det 420 starter, i tolv klasser, på tre dagar.

– Jättekul att så många ryttare vill komma hit, trots att det är stor konkurrens från andra tävlingar. Det är roligt att så många lokala ryttare är med och att flera av dem ska vara med i högre klasserna. Sedan ser det ut att bli fint väder vilket är skönt när man har ett sådant här stort engagemang, säger Pernilla Berglund.

Sommarhoppet hålls på ridanläggningen i Bergunda. Förhoppningen är att skapa ett arrangemang med mycket folk och bra stämning.

– Absolut. Det är en trevlig utflykt hit om man inte har andra planer för helgen, säger Pernilla Berglund.

Förra året slutade Frida Karlsson, Ljungby Ridklubb, och hennes Elliot trea i 140-hoppningen. Ekipaget finns med även i årets startfält.
Förra året slutade Frida Karlsson, Ljungby Ridklubb, och hennes Elliot trea i 140-hoppningen. Ekipaget finns med även i årets startfält.Foto: Lars-Goran Rydqvist
Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons