Annons

Stort supporterbråk i Mexiko – flera skadade

Den mexikanska högstaligan i fotboll skakas av en stor supporterskandal.
Ett bråk utbröt på läktaren under en match på lördagen – efteråt behövde 26 personer sjukhusvård.
Fotboll • Publicerad 6 mars 2022
Flera skadades i ett stort supporterbråk i den mexikanska högstaligan.
Flera skadades i ett stort supporterbråk i den mexikanska högstaligan.Foto: Sergio Gonzalez/AP/TT

Det var efter en timmes spel i matchen mellan Queretaro och Atlas på La Corregidora-stadion i staden Queretaro som händelsen inträffade.

Rivaliserande supportrar drabbade samman på läktaren och stora slagsmål utbröt. Flera åskådare, däribland familjer med barn, försökte fly kalabaliken medan bråken fortsatte ut på planen, vilket tvingade spelarna att ta skydd.

Annons

Totalt togs 26 personer till sjukhus, varav tre sedan har skrivits ut, uppgav Queretaros guvernör Mauricio Kuri på söndagen. Han meddelade även att tillståndet är kritiskt för tre personer.

– Det som inträffade i går fyller mig med smärta, med skam och med mycket ilska. Jag har inte tillräckligt starka ord för att fördöma våldet och meningslösheten i det som hände i går, säger Mauricio Kuri.

Efter skandalen beslutade Mexikos högstadivision att stoppa alla matcher som var planerade att spelas på söndagen.

"Vi beklagar och fördömer dessa händelser, som går i stark kontrast mot fotbollens anda", skriver Mexikos fotbollsförbund i ett uttalande.

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) skriver i ett uttalande att man är "chockade av den tragiska händelsen".

"Fifa stödjer Mexikos fotbollsförbund och Concacaf (nordamerikanska fotbollsförbundet) i att fördöma denna barbariska händelse och uppmanar lokala myndigheter att ställa de ansvariga inför rätta", skriver Fifa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons