Annons

Strandberg bakom ny seger för Djurgården

Sebastian Strandberg fortsätter att regissera SHL-segrar för Djurgården.
Hemma mot Frölunda låg den 28-årige centern bakom två av målen i 5–1-segern.
Ishockey • Publicerad 15 december 2020
Djurgården jublade efter Sebastian Strandbergs, mitten, 3–0-mål i 5–1-segern hemma mot Frölunda i SHL-ishockeyn.
Djurgården jublade efter Sebastian Strandbergs, mitten, 3–0-mål i 5–1-segern hemma mot Frölunda i SHL-ishockeyn.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sebastian Strandberg har gjort poäng i fyra raka matcher i SHL-ishockeyn. Tre av dem har Djurgården vunnit.

På tisdagskvällen blev det 5–1 hemma mot Frölunda sedan den 28-årige centern assisterat till radarpartnern Dick Axelssons 1–0-mål i första perioden och själv gjort 3–0 i powerplay i andra efter att Linus Andersson gjort 2–0 tidigare i perioden.

Hyllar målvakten

Annons

Strandbergs mål var egentligen menat som en passning till Niclas Bergfors, men Frölundamålvakten Niklas Rubin styrde framspelningen i nät med sin vänstra skridsko. Strandberg har därmed gjort två mål och tre assist på de fyra senaste matcherna.

Djurgårdens 4–1-mål i matchen gjordes av nyförvärvet Rhett Rakhshani, den tidigare Frölundaforwardens första kasse sedan han anslöt till Stockholmslaget i november. Dick Axelsson blev tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet till 5–1.

– Det är väl "Sveddas" (målvakten Niklas Svedberg) spel och effektiviteten som gör att vi lyckas knipa tre poäng, säger Sebastian Strandberg till C More.

"Lillis" förlorade i comebacken

Göteborgslagets tröstmål i matchen, som var en repris på den senaste spelade SM-finalen på herrsidan (våren 2019 då Frölunda blev svenska mästare) på grund av coronapandemin, gjordes av den tidigare Djurgårdenspelaren Robin Alvarez.

Malmö tog sin tredje raka seger i SHL och förstörde Stephan "Lillis" Lundhs comeback i HV71:s bås, som assisterande tränare.

Malmö vann med 2–1 efter två snabba mål i inledningen av första respektive andra perioden genom Joseph Veleno och Johan Olofsson.

Jönköpingslagets reduceringsmål gjordes av Craig Schira, strax efter Malmös 2–0-mål. Men närmare än så kom inte HV71 och "Lillis" förlorade därmed mot sitt tidigare lag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons