Annons

Stukat Öster till Degerfors

Öster är pressat.
Ett stukat Växjölag åker till Stora Valla i Degerfors för att hitta både självförtroendet och bryta sviten med icke-segrar.
Sport • Publicerad 26 juni 2014
Östertränaren Roberth Björknesjö.
Östertränaren Roberth Björknesjö.Foto: Lena Gunnarsson

– Mitt jobb är att väcka gruppen när det inte fungerar. Jag kommer att skruva lite på startelvan, säger Östers tränare Roberth Björknesjö.

– Vi jobbar hårt på träningarna, stämningen är okej, men just nu behöver vi lugn och ro, fortsätter Roberth.

Annons

Han kunde lagt till behovet av trepoängare...

Men Roberth BJörknesjö vet efter sina år i fotbollens tjänst att glädjen i truppen kommer i samband med segrar.

Det skiljer bara två poäng i tabellen mellan Degerfors (16) och Öster (14), men när det gäller formkurva skiljer det desto mer.

Degerfors har fått ihop allt på planen och har på de fyra senaste matcherna tre segrar och en oavgjord match. Målskillnad på dessa fyra matcher 10-3.

Öster har två oavgjorda och två förluster samt målskillnaden 4–6 under samma period.

Siffror som talar för hemmaseger på klassiska Stora Valla.

– Vi måste få in självförtroendet efter alla missade matchbollar vid våra ledningar. Mot Degerfors ska vi vinna samtliga omställningar och vi ska springa mer än motståndaren. Klarar vi det får spelet bli därefter, säger Roberth Björknesjö.

Han drar paralleller till sin tid i Brommapojkarna.

– Det såg 2011 exakt likadant ut för BP som för dagens Öster. Vi hade då tappat sju spelare och började jobba ihop ett nytt lag som nådde allsvenskan 2013. Men visst, just nu känns det tråkigt att inte få utdelning.

Varför har det gått snett?

– Ni måste ha förståelse för att Öster tappade sex-sju ordinarie spelare från förra året. Vi är inte ett lika stabilt lag när bara Mario Vasilj är kvar från den backlinjen. Juan Robledo, Månz Karlsson och Stefan Karlsson har slutat och försvarsspelare som Elmin Nurkic, Emil Andersson, Patrik Bojent, Kalle Lindblad och Johan Andersson har gått skadade i olika omgångar, förklarar Östertränaren.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons