Annons

Succén fortsätter för Sofie med nykomlingen Vittsjö

Före detta Österspelaren Sofie Andersson har haft en drömvår hos den allsvenskan nykomlingen Vittsjö. Hon har själv stått för åtta mål och med en halva av säsongen spelad parkerar laget på en tredjeplats i tabellen.
Sport • Publicerad 5 juli 2012
Foto: 

I går hämtade succélaget Vittsjö hem ytterligare tre poäng i damallsvenskan när de betvingade Jitex med 1–0. Ett passande slut på en fantastisk vår för nykomlingarna, som med ännu en seger på kontot befäste sin tredjeplats i tabellen.

– Det var en väldigt viktig seger. Senaste matchen mot Tyresö kryssade vi, men det kändes väl mer som en vunnen poäng än två förlorade. Nu kan vi gå på semester med gott samvete, säger lagets skyttedrottning, Alvestabördige Sofie Andersson.

Annons

Under lagets föregående säsong i söderettan plöjde Vittsjö genom tabellen och avancerade sedan till allsvenskan. Sofie gick i spetsen med sina 36 mål på de 24 matcherna, och hon så väl som Vittsjö har bara fortsatt rida på framgångsvågen i år.

– Vi har vunnit mycket på att vi har fått behålla många spelare i laget, så vi är väldigt samspelta. Sedan har vi kryddat med några nya spelare utifrån. Vi är ett ödmjukt lag som kämpar hårt.

– Jag får vara nöjd med mina åtta mål, även om det har gått lite trögt nu på slutet. Men så är det, ibland är det stolpe in och ibland stolpe ut. Därför känns väl väldigt passade med semester nu, så att jag kan ladda batterierna både mentalt och fysiskt och komma tillbaka taggad igen sen.

Under seriens uppehåll ska det bland annats spelas OS-fotboll, och Sofie Andersson som möjlig deltagare i det landslag som ska representera Sverige i London.

– Jag är glad att jag har varit med spekulationerna, men nu fokuserar jag bara på att spela i Vittsjö. Men skulle jag någon gång bli tillfrågad att spela i landslaget vore det väldigt hedrande så klart, säger hon.

Sofie spelade i Öster under mellan åren 2002-2004 och även några enstaka matcher 2008. Efter det har hon spelat i Koppabergs/Göteborg och Kristianstad innan hon inför förra säsongen valde att gå till Vittsjö. Men även om det har blivit några klubbar mellan hennes två sejourer i Öster och där hon befinner sig nu, håller hon fortfarande koll på Växjölagets framgångar i söderettan.

– Ja, visst håller jag ett öga på dem. Jag kollar till dem ibland och vet ungefär var de befinner sig i tabellen.

Oskar Tinggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons