Succéstart för Gyökeres i Sporting Lissabon

Fotboll • Publicerad 13 augusti 2023
Viktor Gyökeres. Arkivbild.
Viktor Gyökeres. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Viktor Gyökeres fick en succéstart i ligapremiären med Sporting Lissabon, som på hemmaplan besegrade Vizela med 3–2.

14 minuter in i matchen stod den 25-årige svensken för en stark insats i straffområdet och satte ledningsmålet för sin nya klubb. Bara en minut senare fick Gyökeres ytterligare en chans och tog den – och kunde därmed titulera sig tvåmålsskytt efter en kvart.

Trots det blev det ingen promenadseger för Sporting Lissabon. I slutet av matchen hämtade Vizela upp underläget med två snabba mål inom loppet av ett par minuter. Till slut var det Paulinho som i den 99:e minuten satte det avgörande 3–2-målet för hemmalaget.

Det var i mitten av juli som det offentliggjordes att Viktor Gyökeres skulle lämna engelska Coventry City, där han varit en nyckelspelare sedan ankomsten 2021, för Sporting Lissabon.