Annons

Sundhage nominerad till årets tränare

Fotboll • Publicerad 9 februari 2023
Pia Sundhage hissas av segerrusiga spelare sedan hon lett Brasilien till seger i Copa America. Nu är hon nominerad till årets tränare av Fifa. Arkivbild.
Pia Sundhage hissas av segerrusiga spelare sedan hon lett Brasilien till seger i Copa America. Nu är hon nominerad till årets tränare av Fifa. Arkivbild.Foto: Dolores Ochoa/AP/TT

Pia Sundhage ledde Brasilien till seger i Copa America förra året – nu kan hon utses till årets tränare på damsidan av Fifa, det Internationella fotbollsförbundet.

Sundhage är en tre kandidater till utnämningen på Fifa-galan den 27 februari.

Annons

De två andra är Sonia Bompastor, som tog Lyon till seger i Champions League och den franska ligan, samt nederländskan Sarina Wiegman, som gjorde succé och ledde England till seger i EM på hemmaplan.

Pia Sundhages Brasilien gjorde en anmärkningsvärd insats i Copa America där hennes lag inte släppte in ett enda mål på sex matcher och gjorde 20 mål.

I finalen besegrades hemmanationen Colombia med 1–0.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons