Annons

Sundling tog bort gipset – rehabträning inleds

Skidstjärnan Jonna Sundling har blivit av med gipset. Nu kan hon inleda rehabträningen av sin skadade tumme med målet att hinna bli återställd till OS om knappt två månader.
Skidor • Publicerad 8 december 2021
Jonna Sundling efter fallet i Gällivare i november.
Jonna Sundling efter fallet i Gällivare i november.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidlandslaget meddelar att i samråd med medicinska teamet och landslagets tränare planeras nu träning med successiv upptrappning och belastning av tummen i kombination med rörelseträning. I dagsläget går det inte att bedöma när det är aktuellt med tävlingsstart.

"Jonna Sundling har blivit av med gipset under dagen. Hon har fått bedömning av handkirurg, ortoped och arbetsterapeut. Avgipsningen har gått bra och Jonna har fått en tumortos som stöd", meddelar Jan Wall, medicinskt ansvarig för längdlandslaget.

Annons

En tumortos är ett tumstöd.

Det var i Sverigepremiären i Gällivare den 19 november som Sundling föll och skadade tummen. Ingen fraktur kunde konstateras men hon gipsades i smärtlindringssyfte. I första skedet trodde man att gipset skulle behöva vara på i fyra veckor, men det visade sig räcka med drygt två veckor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons