Annons

Sunnefors får chansen när Lakers genrepar

På tisdag smäller det när Växjö Lakers tar emot Brynäs i SHL-premiären i Vida Arena.Innan dess genrepar man borta mot Karlskrona i kväll.
växjö • Publicerad 13 september 2017
Sam Hallam låter juniorforwarden Alexander Sunnefors debutera i Växjö Lakers A-lag i genrepet mot Karlskrona. Foto: MIKAEL FRITZON / TT
Sam Hallam låter juniorforwarden Alexander Sunnefors debutera i Växjö Lakers A-lag i genrepet mot Karlskrona. Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Det började med seger över Linköping efter sudden den 10 augusti. Därefter radade Växjö upp sex ytterligare segrar i form av cupsegern i Åbo där TPS och Lukko Rauma besegrades samt de dubbla CHL-vinsterna mot Liberec och Davos.

Segerraden stannade vid sju när Lakers förlorade hemma mot Frölunda med 4–5.

Annons

Nu ska de allra sista sakerna putsas när spelarna beger sig ner till NKT Arena för möte med SHL-kollegan Karlskrona.

– Vi ser att det finns bitar i vårt spel som vi kan förbättra. Det finns det i och för sig alltid, men en del saker är vi ganska tydliga med att vi vill se en bättre struktur och skärpa i. Jag tror också att vi borde vara lite fräschare fysiskt jämfört med hur vi var i matchen mot Frölunda, säger tränaren Sam Hallam.

Glädjande för Växjö Lakers och dess supportrar är det faktum att samtliga spelare i truppen deltog i onsdagens ispass i Vida Arena. Det innebär att Nils Carnbäck, Ben Youds och Liam Reddox alla närmar sig comeback.

Hittills har beskedet varit att de missar premiären. Finns det anledning att revidera prognosen?

– Jag säger fortfarande att jag tror att de missar nästa vecka, annars måste någonting exceptionellt bra hända. Det positiva är att det bara återstår läkning, ingen oroar sig längre för att vara skadad någon längre tid. Sedan är det lätt att måla upp premiären som någonting man måste vara med i. Om det handlar om omgång 13 är det lättare att avstå för att gynnas i det längre loppet, kommenterar Sam Hallam.

Vad gäller laget mot Karlskrona har ledningen valt att låta Ludwig Wistén spela med J20-laget som på onsdagen drog i gång sitt seriespel i Superelit.

- Ludde har varit 13:e-forward ett tag och spelat sju åtta minuter per match. Nu får han tre J20-matcher den här veckan där han kommer att få spela mycket både i powerplay och boxplay, motiverar Sam Hallam.

I stället för Ludwig Wistén flyttas Alexander Sunnefors upp för att få pröva på spel med A-laget. Enligt Sam Hallam kan det bli aktuellt med fler uppflyttningar framöver.

– Det är någonting vi vill hålla levande. Vi har flera spelare i vårt J20-lag som gör det väldigt bra. Då ska de veta att om de stått för bra prestationer i J20 kan det också bli spel i SHL för deras del.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons