Annons

Superjämn serie bäddar för drama

Tre Kronobergslag i topp och ettan och tvåan möts i morgon.
Kan det bli mer högintressant än så?
Fotbollsgudarna verkar gilla division 3 sydöstra.
Sport • Publicerad 20 augusti 2010

Med sex omgångar kvar att spela är det svårt att inte gilla tabellutseendet. De fem första lagen trängs på en yta av blott två poäng och varje snedspark, frispark och straffspark framöver blir avgörande.

Serieledande Älmhult tar emot sensationsnykomlingen Moheda.

Annons

– Jättekul. Det kan inte bli bättre än så här. Det känns som att det som avgör är vilket lag som bäst kan minimera de egna misstagen, säger Älmhults tränare Kenneth Göransson.

När toppmötet på Älmekulla sparkas igång klockan 17.00 på söndagskvällen kan det dock mycket väl vara tvåan och trean som möts. Växjö BK kan nämligen i dag – i händelse av seger hemma mot Färjestaden – passera både Moheda och Älmhult.

– Vinner vi är vi fortsatt med i toppen. Förlorar vi riskerar vi att dras in i oroligheter. Det är bara sju poäng ner till negativ kvalplats. Men om vi hittar samma spel som senast mot Rydaholm tror jag att det går bra, säger Växjö BK-tränaren Tomas Holmbeck.

Rydaholm, med fem raka förluster, klyver tabellen mitt itu, skulle man kunna säga. Laget har tre poäng upp till kval och tre poäng ner till kval och möter i dag Saxemara på bortaplan.

– Trots fem raka förluster är humöret på topp, men självförtroende är en färskvara. Det ser mycket bra ut i laget, eftersom vi bland annat får tillbaka fem spelare sedan förra matchen, berättar tränaren Henrik Larsson.

Älmeboda/Linneryd parkerar på negativ kvalplats, men den jämna tabellen gör att laget också har en liten chans att blanda sig in i kampen om kvalplatsen uppåt. Fast då krävs till att börja med utan tre poäng borta mot Sölvesborg i dag.

I botten av tabellen krigar Räppe för nytt kontrakt. Laget är nästjumbo med två poäng upp till Emmaboda och ytterligare fem upp till kvalplatsen. Hopplöst? Nej, inte om de tre måstepoängen borta mot jumbon Karlshamn bärgas i dag.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons