Annons

Supportrar med på Chelseas styrelsemöten

Supportrar kommer att närvara på Chelseas styrelsemöten från och med den 1 juli.
Tre "supporterrådgivare" kommer att utses, meddelar Premier League-klubben på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 4 maj 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Tim Ireland/AP/TT

De tre supportrarna kommer att utses genom en valprocess och anledningen är att man vill säkerställa att supportrarnas allmänna uppfattning kommer att tas i beaktande i klubbens beslutsprocess.

Beskedet kommer i efterdyningarna av de stora supporterprotester som utbröt efter att Chelsea – som en av sex Premier League-klubbar – anslöt till den numer nedlagda "superligan".

Annons

Kriterierna för att en supporter ska väljas ut är bland annat att hen representerar supportrarnas allmänna uppfattning. Inför varje säsong kommer tre nya representanter att väljas ut.

"Supporterrådgivarna" kommer inte att ha någon rösträtt och kommer inte att delta i möten som handlar om spelare, personal, ungdomsakademin och dylikt. De kommer att delta i runt fyra möten per säsong eller fler om det anses lämpligt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons