Annons

Svahns succécomeback: "Skönt blåsa ur kroppen"

Linn Svahn vann direkt i comebacken efter 20 månaders tävlingsuppehåll.
23-åringen, som haft problem med en axelskada, vann fristilssprinten vid en nationell skidtävling i Idre i överlägsen stil.
Skidor • Publicerad 9 december 2022
Linn Svahn vann sprinten i Idre.
Linn Svahn vann sprinten i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT

Svahn var 1,53 sekunder snabbare än tvåan Moa Hansson. Lisa Ingesson blev trea i finalen. Sprinten åktes på en slinga på omkring 1,5 kilometer.

Svahn var så överlägsen att hon hade råd att slå av på takten – och glida i mål bugandes.

Annons

– Det känns skönt att få blåsa ur kroppen lite, säger Svahn enligt Expressen.

Före tävlingen hade sprintstjärnan haft ett tävlingsuppehåll på 20 månader (607 dagar) på grund av en axelskada. Senast hon tävlade var i SM i Kalix i april förra året. Sedan dess har Svahns axelskada krävt två operationer.

– Jag visste faktiskt inte för några veckor sedan när min tävlingspremiär skulle vara, säger Svahn.

Svahn inledde fredagen i ett kallt Idre, runt minus 10 grader, med att vinna sprintkvalet. Därefter följde idel segrar för 23-åringen. Hon vann nämligen sitt kvartsfinalheat, sitt semifinalheat och finalen.

Före fredagens tävling hade Linn Svahn inte tävlat sedan SM i Kalix i april förra året. Senast Svahn tog en individuell seger var i världscupsprinten, i klassisk stil, i Falun 31 januari 2021. Alltså för 677 dagar sedan.

Svahn är även anmäld till söndagens distanslopp i Idre, då står 10 kilometer klassisk stil på schemat. Ett lopp hon siktar på att åka.

– Det är planen, säger Svahn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons