Annons

Svenningsson nära segern efter okej spel

Hanna-Sofia Svenningsson, Växjö GK, har fått en kanonstart på årets Telia-tour. På ett blåsigt Mälarö GK tog Hanna-Sofia andraplatsen i andra tävlingen i rad.
Men det var ytterst när att Växjötjejen vunnit.
Sport • Publicerad 3 juni 2006

- Jag spelade okej, men jag blev nervös mot slutet. Även om jag inte hade full koll var jag i ledningen, säger Hanna-Sofia Svenningsson.

Madeleine Holmblad, Sollentuna, smet förbi och vann med 142 slag, ett före Växjöspelaren, och två före namnkunniga Anna Berg, Kristianstad och Anna Becker, Lunds Akademiska.

Annons

- Jag började varvet jättebra, hade fyra birdies, men jag hade en boll i vattnet på 13:e och bogey på sista. Samtidigt spelade Madeleine Holmblad extremt bra.

- Det var bara för min del att gratulera "Madde" till segern.

n n Men du hade Europatour-proffs som Anna Berg och Anna Becker efter dig?

- Kul att slå de gamla rävarna. Anna och Anna spelar inte fullt ut, men de har enorm rutin, svarar Hanna-Sofia.

Hennes syster Emelie Svenningsson slutade tolva med 153 slag.

- Emelie har inte varit nöjd, men jag spelade en träningsrunda med henne. Då såg jag att Emelie är på gång. Spelet börjar komma.

Varför inte slå till i Ängelholm i nästa Telia-tour?

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons