Annons

Svensk landslagsduo klar för Brighton

De svenska landslagsspelarna Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme flyttar västerut.
Duon lämnar Häcken och har skrivit på för Super League-laget Brighton.
Fotboll • Publicerad 14 december 2021
Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme, här under en träning med landslaget, byter Häcken mot Brighton inför nästa säsong. Arkivbild.
Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme, här under en träning med landslaget, byter Häcken mot Brighton inför nästa säsong. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

För drygt två veckor sedan berättade Julia Zigiotti Olme för TT att hon hade gjort klart med en ny klubb, utan att avslöja vilken. Nu står det klart att flytten går till den engelska fotbollen och Super League-fyran Brighton, något som TV4:s Fotbollskanalen var först att rapportera om.

Samma resa gör landslagskollegan, tillika sambon, Emma Kullberg.

Annons

Kontrakten gäller från den 1 januari 2022, uppger Aftonbladet.

– De vill verkligen ha dit oss båda och det känns verkligen skönt, säger Julia Zigiotti Olme till tidningen.

– Det ska bli väldigt spännande, men lite nervöst också, säger Emma Kullberg.

Deras sista tid i allsvenska Häcken blev inte friktionsfri. Efter att de aviserat att de inte tänkte förnya sina kontrakt hamnade båda oväntat utanför startelvan i en match mot AIK i oktober.

Att det blev 0–0, och att Rosengård på så sätt kunde bärga SM-guldet, avdramatiserade inte direkt spänningarna.

Nu kommer de till en klubb i medvind. Brighton har gjort sin bästa säsongsstart någonsin i Super League, och ligger på en fjärdeplats efter nio omgångar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons