Annons

Svenskarna bakom Brentfords seger

Det var svenskarna som ordnade Brentfords 2–1-seger mot Watford i Premier League.
Mittbacken Pontus Jansson gjorde sitt första mål i den engelska toppligan när han nickade in 1–1 efter en hörna i den 84:e minuten.
Fotboll • Publicerad 10 december 2021
Brentfords Pontus Jansson nickar in sitt första mål i Premier League.
Brentfords Pontus Jansson nickar in sitt första mål i Premier League.Foto: David Cliff/AP/TT

– Äntligen ett mål. Det var ett viktigt mål. Det har gått tre år och jag har väntat på ett viktigt ögonblick. Men det är svårt att fira med VAR, säger Jansson till Sky Sport, om att ha var tvungen att vänta på att målet skulle godkännas.

Jansson har spelat 93 tävlingsmatcher utan att göra mål. Senast han gjorde mål var i februari 2019 för Leeds i The Championship.

Annons

Fem minuter in på tilläggstiden ordnade inhopparen Saman Ghoddos straff, då han blev fälld i straffområdet. Bryan Mbeumo satte till 2–1.

– Det var inte någon bra match men vi kämpade hårt och gav inte bort så mycket. Kanske hade oavgjort varit ett rättvist resultat men vi har haft en del otur den här säsongen så kanske var det dags för oss att ha turen med oss, säger kapten Jansson.

I och med segern gick Brentford upp på nionde plats i tabellen. Watford, där Ken Sema fick göra ett inhopp, ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket på 17:e plats.

– Vi sade före säsongsstarten att vi skulle sikta så högt som möjligt. Att nu vara på den övre halvan är en bra start, säger Jansson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons