Annons

Svensken bedrövad efter världscupfiaskot

Svenskarna var långt efter toppen i 15 kilometer fristil i världscupen i Davos, Schweiz – och William Poromaas 18:e plats var närmst.
Jonas Eriksson var bedrövad efter att ha blivit 66:e.
Längdskidor • Publicerad 12 december 2021
Jonas Eriksson kom på 66:e plats i distansloppet i Davos. Arkivbild.
Jonas Eriksson kom på 66:e plats i distansloppet i Davos. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den norsk-ryska dominansen på herrsidan fortsätter. Vann gjorde norrmannen Simen Hegstad Krüger, framför landsmannen Johannes Høsflot Klæbo och ryske Sergej Ustiugov. De sju främsta placeringarna togs av av ryska och norska åkare.

Poromaa nöjd med formbeskedet

Samtliga svenskar hamnade utanför topp tio. Bäst var William Poromaa, 1.28,7 efter Hegstad Krüger på en 18:e plats. Han, som missade världscuppremiären i Ruka på grund av förkylning, var ändå rätt nöjd med förbättringarna sedan förra helgen i Lillehammer, där han med sin 31:a plats också var bäst av svenskarna på distansen.

Annons

– Det kändes ganska bra, jämfört med förra helgen. Det är ett steg i rätt riktning, säger han i SVT och fortsätter:

– Det är en viss trygghet att komma hit och känna att man är igång.

Leo Johansson inledde starkt och var första halvan av loppet med i kampen om topp tio-placeringarna, men tiden räckte till slut till en 22:a placering, 1.39,4 efter. Några hundradelar långsammare var Johan Häggström, som blev 24:a.

Eriksson i tårar – "brände" OS-chans

Jonas Eriksson, Jens Burman och Calle Halfvarsson var långt från topplaceringarna.

Eriksson, som tillhör utvecklingslandslaget, var knäckt över resultatet – en 66:e plats, tre minuter efter vinnaren, i ljuset av att tävlingarna spelar en viktig roll inför OS-uttagningen.

– Man bränner väl mycket i dag. Så är det. Det är mycket som gör att det känns jobbigt just nu. När man väl får en chans och gör så här dåligt ifrån sig vet man att det lär dröja innan det blir något mer. Det är fan åt helvete. Man vill bara försvinna nu, säger han till Expressen.

Burman, som gjorde sin första världscupstart för säsongen efter att ha brutit säsongspremiären i Gällivare med ryggont blev 42:a.

Halfvarsson, som petades från gårdagens sprint, hade också han en tung dag och blev 40:e – precis som förra helgen i Lillehammer.

OS i Peking inleds den 4 februari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons