Annons

Svenskarna sköt bort sig i jaktstarten

De svenska skidskytteherrarna hade stora bekymmer på vallen i jaktstarten i finländska Kontiolax.
Martin Ponsiluoma blev bäste svensk på en 20:e plats – med fem bom.
Skidskytte • Publicerad 6 mars 2022
Martin Ponsiluoma blev bäste svensk när skidskytteherrarna hade en tung dag. Arkivbild.
Martin Ponsiluoma blev bäste svensk när skidskytteherrarna hade en tung dag. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Tidigare på söndagen hade svenska damerna bommat skott efter skott i sin jaktstart i världscupen i Finland. Herrarna ville inte vara bättre.

Sebastian Samuelsson gick ut som femma, 32 sekunder från täten, men hoppet om en pallplats grusades på skjutvallen.

Annons

Den svenske stjärnan klev in på det avslutande stående skyttet med tre bom i ryggen, och drog där på sig ytterligare två straffrundor.

Peppe Femling, som låg bäst till av svenskarna inför sista skyttet, avslutade med tre bom och halkade ner ordentligt i fältet.

Martin Ponsiluoma stod också för tre missar, men efter ett starkt slutvarv gick han in som bäste svensk på en 20:e plats, med totalt fem bom.

Samuelsson slutade 24:a och Femling kom till slut på en 33:e-plats. De övriga svenskarna, Oskar Brandt och Malte Stefansson, kom 37:a respektive 49:a.

Den franske suveränen Quentin Fillon Maillet förvaltade sin ledning från lördagen, och tog hem segern även i jaktstarten. Tyske Erik Lesser kom tvåa, medan Lukas Hofer från Italien knep tredjeplatsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons