Annons

Svensken sjunde snabbast genom tiderna

Skridsko • Publicerad 13 december 2020
Nils van der Poel. Arkivbild.
Nils van der Poel. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Nils van der Poel har hållit låg profil i ett par år. Men i sin första internationella tävling sedan 2018 satte den svenska skrinnaren ett präktigt nytt svenskt rekord när han i tyska Inzell klarade av 10 000 meter skridsko på 12.46,91.

Det är inte bara 18 sekunder snabbare än 24-åringens tidigare svenska rekord, det var dessutom nytt banrekord, världsårsbästa och den sjunde snabbaste noteringen genom tiderna, uppger SVT.

Annons

En som är imponerad, och han borde veta vad han pratar om, är den trefaldige OS-guldmedaljören Tomas Gustafson. Skridskolegendaren vill nu se van der Poel i VM:

”Fantastiska nyheter. Det är banrekord och världsårsbästa med stor marginal. Hoppas verkligen att Nils får möjligheten att åka på VM i Heerenveen i mitten på februari. Tänk att en svensk skulle segla upp som favorit genom att vara den sjunde bästa åkaren genom tiderna”, skriver Gustafson till SVT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons