Annons

Svenskfest trots riktigt Växjöväder

Växjövädret var obarmhärtigt i går. Trots det blev det en härlig fotbollsfest på Värendsvallen.
– Vi har varit väldigt hårt prövade med tanke på väder och vind, säger Tommy Berggren, arrangemangsansvarig i Östers IF.
Sport • Publicerad 26 augusti 2010

Tillsammans med kollegan Tommy Nilsson har Berggren i spetsen sett till att få alla detaljer kring gårdagens VM-kvalmatch att klaffa. Till sin hjälp har de haft cirka 60 personer från Östers IF och drygt 40 från Hovshaga AIF.

– Vi har haft väldigt duktiga människor i staben och har fått mycket beröm. Men vi ville också visa upp så bra sida av Växjö och Östers IF som möjligt med tanke på EM-ansökan hit till Växjö, säger Tommy Berggren.

Annons

Trots det elända vädret med blåst och regn hade 2091 åskådare sökt sig till Värendsvallen. Främst fotbollspelande flickor från klubbar i Småland, Halland och Norra Skåne.

– Med tanke på det här vädret tycker jag att publiksiffran var kul, säger svenska fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell som var på plats och njöt av fem fina mål av sitt damlandslag.

– Det har nästan bara varit förköp på biljetterna vi har sålt och hade det varit finare väder hade vi säkert haft tusen personer till på den öppna läktaren, säger Berggren.

Inför matchstarten agerade spelare från Hovshagas flicklag födda 2002 maskotar och ledsagade landslagsspelarna från Sverige och Wales in på planen. Ett uppdrag de skötte utmärkt trots den sura väderleken.

Växjö har som bekant ansökt om att få arrangera Dam-EM 2013 och det här var sista chansen för Öster och Växjö att visa upp sig. Om en dryg månad tar UEFA beslutet om det blir Sverige (bland annat Växjö och Kalmar) eller Holland som får arrangörskapet.

– Nu är det bara att invänta den 4 oktober.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons