Annons

Svenskorna sköt bort sig från pallen

I damernas jaktstart i världscupen i skidskytte i Östersund inledde systrarna Öberg starkt, men i det sista skyttet sköt de bort sig från pallen.
Hanna Öberg blev sexa – och Elvira Öberg sjua.
Skidskytte • Publicerad 4 december 2021
Elvira Öberg, Sverige, och Lisa Theresa Hauser, Österrike, under damernas 10 km jaktstart vid världscupen i skidskytte på skidstadion i Östersund.
Elvira Öberg, Sverige, och Lisa Theresa Hauser, Österrike, under damernas 10 km jaktstart vid världscupen i skidskytte på skidstadion i Östersund.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Elvira Öberg var riktigt snabb i spåren och trots att hon fått med sig en bom från det första skyttet låg hon först av alla inför det tredje, stående skyttet, med storasyster Hanna Öberg tätt därefter som femma.

Men med två bom för Elvira Öberg och en för Hanna Öberg i det stående skyttet – samt tre för Mona Brorsson som hade inlett med två felfria skytten och låg åtta – blev uppförsbacken mot pallplatserna tuff.

Annons

Systrarna Öberg tog sig straffrundorna till trots in på fjärde och femte plats inför det sista skyttet. Där fick de ytterligare en bom var och gick ut som sexa och sjua inför det sista varvet. Det blev också svenskornas slutplacering: Hanna Öberg sexa, med tredje snabbaste åktid, och Elvira Öberg sjua, med näst snabbast åktid.

– Jag tappar flytet lite inför sista skottet, jag vill så gärna sätta det, säger Elvira Öberg i SVT och fortsätter:

– Jag har många lägen att trycka av, men jag vågar inte riktigt.

I mål var de 22,2 respektive 23,9 sekunder bakom segrande norska Marte Olsbu Røiseland. Tvåa blev Anaïs Bescond, Frankrike.

För Mona Brorsson blev straffrundorna efter det tredje skyttet för mycket för att hon skulle hålla i sin topp 10-placering. Vid målgång hade hon tappat tio placeringar och blev 18:e trots att hon sköt felfritt i det avslutande skyttet.

Linn Persson blev 25:a med fyra bom och Anna Magnusson blev 42:a med sex bom.

Rättad: I en tidigare version framkom fel uppgifter om antalet bom för Hanna Öberg i det tredje skyttet. Rätt är en bom.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons