Annons

Sverige får oväntad bronshjälp: "Kan ringa mig"

Sverige spelar bronsmatch mot Australien i fotbolls-VM på lördag.
Det står klart sedan värdnationen förlorat semifinalen mot England med 1–3.
"Det kommer bli en riktigt intressant och spännande match", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.
Fotboll • Publicerad 16 augusti 2023
Sverige väntar i bronsmatchen för Tony Gustavsson och lagkaptenen Sam Kerrs Australien.
Sverige väntar i bronsmatchen för Tony Gustavsson och lagkaptenen Sam Kerrs Australien.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Drömmen om en historisk VM-final på hemmaplan gick i kras för Australien. Regerande Europamästaren England släckte värdnationens förhoppningar genom att vinna med 3–1 i Sydney.

Nu får Australien, ledda av svenske förbundskaptenen Tony Gustavsson, försöka trösta sig med att ta en bronspeng på lördag. Då passar Englands förbundskapten Sarina Wiegman på att erbjuda Sveriges dito, Peter Gerhardsson, sin hjälp – om han villa ha den.

Annons

– Jag tror att Peter vet vad han ska göra med sitt lag, Men om han behöver råd kan han ringa mig. Vad jag sett från Sverige är att de har en bra plan och vet vad de ska göra, säger hon.

Sverige föll i sin semifinal med 1–2 mot Spanien.

"Det känns givetvis bra att det nu är klart vilket motstånd som väntar i bronsmatchen. Vi har sedan gårdagen arbetat utifrån två alternativ, och kan nu slutföra det arbetet och fortsätta förberedelserna på bästa sätt. Det kommer bli en riktigt intressant och spännande match mot Australien på lördag", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson i ett uttalande.

Bronsmatchen mellan Sverige och Australien har avspark klockan 10.00 på lördag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons