Annons

Sverige hämtade upp till 4–4 borta mot Tyskland i VM-kvalet

BERLIN (TT) En efter en sprang de svenska målskyttarna in i mål för att hämta bollen.
På tilläggstid var Sverige i kapp.
– Vi trodde hela tiden på det, säger Zlatan Ibrahimovic.
Sport • Publicerad 17 oktober 2012

Det såg ut att bli en tung kväll för Zlatan Ibrahimovic och de övriga i landslaget. Men efter det tyska 4–0-målet kom en lika mäktig som märklig scenförändring. Efter mål av bland annat just den svenske lagkaptenen lyckades laget knipa en poäng. Av Tyskland.

– Det här är stort. Men det är svårt att beskriva. Men vi trodde på oss själva, säger Ibrahimovic.

Annons

– Efter varje mål gick vi och hämtade bollen i målet, vi trodde på det. Varje gång hämtade vi bollen, eftersom vi trodde på att vi kunde komma igen.

Ibrahimovics 1–4, på nick efter en perfekt framspelning av Kim Källström, inledde upphämtningen. Men PSG-anfallaren var en av många svenska spelare som efteråt hade svårt att sätta ord på sina känslor.

– Det är helt otroligt. Vi spelar mot Tyskland, det är en av världens bästa nationer på deras hemmaplan, säger han.

– Vi kommer hit och ligger under med 4–0 och hämtar upp till 4–4. Som spelare får du inte lov att inte tro att det inte går, det är 90 minuter som gäller.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons