Annons

Sverige klart för basket-EM

Basket • Publicerad 14 november 2020
Sverige kommer att spela basket-EM 2021. Arkivbild.
Sverige kommer att spela basket-EM 2021. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Sverige kommer att spela basket-EM i Spanien och Frankrike 2021. På lördagseftermiddagen besegrade man Israel med förkrossande 90–51. Efter att dagens andra matcher slutat med resultat som gynnar Sverige står det klart att Sverige är klara för EM.

– Om våra beräkningar stämmer betyder det att matchen mot Montenegro inte spelar någon roll för vår kvalifikation till EM. Men sedan vill få så bra resultat som möjligt så vi blir högt rankat inför EM, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare på Svenska basketbollförbundet till SVT.

Annons

Vid seger i den sista kvalmatchen mot Montenegro i februari blir Sverige gruppetta. Vid förlust eller oavgjort blir man en av de fem bästa grupptvåorna vilket också innebär en EM-plats.

– Otroligt skönt att vi kan säkra EM–platsen redan nu även om vi satsar på att vinna mot Montenegro och därmed vinna gruppen och bli bäst seedade laget efter kvalet, säger Frida Eldebrink.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons