Annons

Sverige tappar på världsrankningen efter EM

Sveriges fotbolls-EM i England slutade med semifinalförlust mot England. Finallagens succéer gör att Sverige tappar en placering på världsrankningen och ligger trea.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2022
Sverige sjunker på världsrankningen. Arkivbild.Foto: Adam Ihse /TT

Sverige åkte ur fotbolls-EM i semifinalen mot England i vad som var en ensidig historia. Uttåget och 0–4-förlusten har också gett eko på världsrankningen.

Sedan internationella fotbollsförbundet Fifas senast rankning, 17 juni, har Sverige befunnit sig på en rekordhög andraplats. Men nu får man se sig nedpetad till tredje plats.

Annons

England vann visserligen EM på hemmaplan men Tysklands finalplats gör att de stiger tre placeringar och tar över andraplatsen från Sverige.

"Lionesses" vinst gör att England klättrar fyra placeringar upp till fjärde plats.

Norge och Danmarks gruppfiaskon gör att de sjunker två placeringar var, 13:e respektive 17:e plats.

USA vann central- och nordamerikanska mästerskapen – deras variant av EM – i juli och är kvar i topp på världsrankningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons