Annons

Sverige tar EM-brons i mixedlagkapp

Sverige tar EM-brons i mixedlagkappen i Rom. Efter sjätte bästa tid i semifinalen höjde sig Sverige med närmare fem sekunder och knep bronsmedaljen.
Simning • Publicerad 15 augusti 2022
EM-brons i lagkapp till Sverige.
EM-brons i lagkapp till Sverige.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter en rafflande sistasträcka av Louise Hansson, 53,72, stod det klart att Sverige tar EM-brons i mixedlagkappen på den sammanlagda tiden 3.23,40.

Först ut var Björn Seeliger som hade simmat bra redan i försöken på 48,07 och han ville inte vara sämre i finalen. Han var bara två hundradelar bakom det och växlade till Robin Hanson som tvåa.

Annons

Hanson gjorde även han en mycket bättre sträcka än i semifinalen och sänkte sin sluttid med närmare en halv sekund till 48,91.

Nästa på tur var Sarah Sjöström, som är i lysande form, som slog till med en urstark tid på 52,68 och åt upp hela startfältet så att Louise Hansson kunde hoppa i bassängen som ledare.

Men Hansson lyckades inte riktigt hålla undan från jagande fransyskan Marie Wattel, som hon tidigare under kvällen slagit för sitt EM-guld på 100 meter fjäril, och Storbritanniens Freya Anderson som slutade etta respektive tvåa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons