Annons

Sverige till VM-semi: "Klassen bättre"

Sverige är klart för semifinal i innebandy-VM, Norge besegrades tämligen enkelt med 13–0.
Innebandy • Publicerad 2 december 2021
Sveriges Maja Viström jublar.
Sveriges Maja Viström jublar.Foto: Anders Wiklund/TT

Redan i den första perioden kopplade Sverige greppet, men det var i den andra som proppen verkligen drogs ur. Åtta mål under de andra tjugo minuterna gav en 11–0-ledning inför den tredje perioden.

– Vi är ju ändå klassen bättre än Norge, säger Emelie Wibron.

Annons

Sverige kom till mästerskapet som skyhöga favoriter och hemma-VM i Uppsala ser ut att kunna bli en riktig fest. Blågult har inlett VM med att krossa allt motstånd, däribland ärkerivalen Finland med 9–0 i gruppspelet.

Men det är nu vinsterna börjar betyda något.

– Det är ju i semin som allvaret verkligen drar igång. Det är framför allt finalhelgen som vi har sett fram emot extremt mycket, både nu under mästerskapet men också under hösten. Det är verkligen nu det börjar på allvar, säger Wibron.

De flesta i det svenska laget har med andra ord redan hunnit bli varma i kläderna. Men det är en spelare som inte haft samma uppladdning. Jonna sjöberg kallades in i går kväll sedan Sofia Joelsson fått en lättare hjärnskakning. Redan i sitt första byte mot Norge blev det assist för Sjöberg som kastats in i hetluften.

– Jag fick ett samtal klockan nio och sedan dess har allt gått i ett, säger hon i SVT:s sändning.

Nu laddar hon och laget inför semifinal, och det är en speciell känsla att vara i gång.

– Det känns väldigt skönt. Det har varit väldigt mycket, man kastas in i en match men det har varit skitkul så det är skönt att vara i gång.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons