GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sverige totalsegrare i Nations Cup

Sista deltävlingen i Falsterbo slutade med en tredjeplats.
Det spelade mindre roll: Sverige tog ändå hem totalsegern i Nations Cup.
"Det känns riktigt bra. Det är alltid ett mål att kunna vinna Nations Cup", säger Svenska ridsportförbundets förbundskapten Bo Jenå.
Ridsport • Publicerad 17 juli 2022
Patrik Kittel (bilden), Tinne Vilhelmson Silfvén, Malin Wahlkamp-Nilsson och Johanna Due Boje slutade trea i söndagens lagtävling, men Sverige tog ändå hem totalsegern i Nations Cup.
Patrik Kittel (bilden), Tinne Vilhelmson Silfvén, Malin Wahlkamp-Nilsson och Johanna Due Boje slutade trea i söndagens lagtävling, men Sverige tog ändå hem totalsegern i Nations Cup.Foto: Andreas Hillergren/TT

Att Sverige "bara" blev trea i lagtävlingen spelade alltså mindre roll, framför allt när det dessutom kom en sen strykning från det spanska laget – då delades nämligen inte heller några poäng ut eftersom det krävs fler än tre startande lag för att just poäng ska delas ut.

"Nations Cup är en väldigt viktig serie för oss där vi kan testa olika konstellationer i lag. Vi har haft olika lag vid alla de fyra deltävlingarna och vi har varit på pallen alla gångerna", säger Svenska ridsportförbundets förbundskapten Bo Jenå i en kommentar på förbundets hemsida.

Jenå tillägger även:

""Vi har varit etta, trea, trea, trea. Det känns väldigt bra att klara av det med olika ryttare".

Tinne Vilhelmson Silfvén på hästen Devanto, Malin Wahlkamp-Nilsson på Moegelbjergs Romeo, Johanna Due Boje på Mazy Klövenhöj och Patrik Kittel på Blue Hors Zepter var det laget som tävlade i Falsterbo på den sista deltävlingen.

Fakta: Totalsegrare genom åren

2022: Sverige

2021: Tyskland

2020: Inställt

2019: Sverige

2018: Sverige

2017: Sverige

2016: USA

2015: Tyskland

2014: Nederländerna

2013: Nederländerna

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.