Annons

Sverige vinner, Sverige är bäst...

VM-febern hos fotbollsälskarna bara stiger och stiger.
Tio timmar före höjdarmatchen mellan Sverige och England träffade Smålandsposten förväntansfulla barn på Östra Idrottsplatsen i Växjö där Växjö FF den här veckan arrangerar Landslagets fotbollsskola.
Sport • Publicerad 20 juni 2006
Heja, Sverige. Det var glada miner och blågult för hela slanten när barnen i Landslagets fotbollsskola på Östra Idrottsplatsen i Växjö laddade för kvällens VM-match mellan Sverige och England. I bakre raden från vänster ses Linnéa Widroth, Malin Köhler, Axel Svahn och Rickard Wijk. Framför dem, från vänster: Anna Johansson och Christoffer Karlsson. Foto: Urban Nilsson
Heja, Sverige. Det var glada miner och blågult för hela slanten när barnen i Landslagets fotbollsskola på Östra Idrottsplatsen i Växjö laddade för kvällens VM-match mellan Sverige och England. I bakre raden från vänster ses Linnéa Widroth, Malin Köhler, Axel Svahn och Rickard Wijk. Framför dem, från vänster: Anna Johansson och Christoffer Karlsson. Foto: Urban NilssonFoto: 

– Sverige vinner, Sverige är bäst, skanderade nästa hundra tjejer och killar så det ekade över delar av öster.

– Egentligen håller jag på England, men inte i kväll. Då hoppas jag på Sverige, sa Christoffer Karlsson.

Annons

Alla barnen i fotbollsskolan är uppklädda i blågula landslagströjor och de ser stolta ut.

Lirar boll

– Visst är det en härlig fotbollsfeber. Vi har 122 barn i åldrarna 7–13 år som tränar fotboll och leker i årets fotbollsskola. 104 av dem håller till på Östra IP och 18 på Teleborg. Förra året var det 78 totalt och den fantastiska ökningen måste bero på VM i Tyskland, säger Lisbet Karlsson som är ansvarig för fotbollsskolan.

Under fem timmar måndag–torsdag den här veckan lirar barnen fotboll.

Men i kväll sitter de klistrade framför tv-n.

För att heja fram Sverige mot England.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons