Annons

Svitolina kritiserar WTA-förbundet: "Trist"

Den ukrainska tennisspelaren Elina Svitolina riktar skarp kritik mot WTA-förbundet. Hon anser att förbundet inte gör tillräckligt för att stötta de ukrainska utövarna.
Tennis • Publicerad 4 april 2023
Elina Svitolina riktar stark kritik mot WTA-förbundet. Arkivbild.
Elina Svitolina riktar stark kritik mot WTA-förbundet. Arkivbild.Foto: Mic Smith/AP

Elina Svitolina är tillbaka på tennisplanen efter att ha fött barn och i sin kritik som hon riktar mot WTA-förbundet använder hon det som hände Lesia Tsurenko som ett exempel.

Tsurenko drog sig ur Indian Wells-turneringen och hon hävdade att anledningen till det var att hon fick en panikattack efter ett samtal med WTA:s vd Steve Simon – där den ryska invasionen var ett ämne som diskuterades.

Annons

– Vi är rädda och känner oss utmattade. Det som hände med Lesia är bara trist. Folk som inte har upplevt det kan inte föreställa sig hur det är att inte ha ett hem, att inte känna sig trygg någonstans, att ha familj hemma i Ukraina som blir utsatta för ständig bombning samt hur det är att veta att ukrainska byar bli totalt förstörda, säger Elina Svitolina.

Svitolina var rankad som nummer 20 i världen innan hon var tvungen att ta en paus till följd av sin graviditet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons