Annons

Tabellettan på knä i Ljungby

Först en märklig fajt på isen när Troja gjorde 5–1 på allsvenska ettan Örebro.
Sedan en ännu märkligare fajt på presskonferens mellan tränarna Patrik Ross och Peter Andersson.
Sport • Publicerad 18 februari 2012
Trojas Viktor Amnér jublar efter sitt 5-0-mål mot serieledarna Örebro hemma i Sunnerbohov. Foto: Fredrik Skog/picagency
Trojas Viktor Amnér jublar efter sitt 5-0-mål mot serieledarna Örebro hemma i Sunnerbohov. Foto: Fredrik Skog/picagencyFoto: 

Trojatränaren fick de närvarande reportrarna att anteckna flitigt när han inledde med att säga:

– I tredje perioden skulle Peter Andersson skära halsen av mig.

Annons

Upprinnelsen till hotet var en ful tackling av Trojas Joakim Nettelbladt på Örebros Johan Adolfsson.

Den slutade med fyra matchstraff (Stefan Warg började slåss med Nettelbladt och Mikael Ahlén med Martin Filander) samt en överkroppsskada (?) på Adolfsson.

Trojaspelarna Ahlén och Nettelbladt, samt Örebros Filander, blir avstängda i minst en match efter slagsmålen.

Dessutom gestikulerades och skreks det alltså en hel del när Ross och Andersson munhöggs mellan spelarbåsen.

– Jag tecknade till en av Trojas spelare. Inte till Patrik. Men det var en mycket ful och feg tackling av Trojaspelaren. Johan ligger som ett kolli i omklädningsrummet och måste nu åka till sjukhus, sa Peter Andersson.

I övrigt var Örebrotränaren fåordig.

Om det faktum att hans lag inte tagit full pott på bortaplan sedan den 27 december, och bara orkat med två bortapoäng av 18 möjliga senaste tiden, sa han:

– Jag har ingen aning om hur vi ska bli bättre borta.

Om Örebros insats i går sa han:

– Jag tar på mig den här förlusten. Allt var mitt fel. Jag satte ihop fel kedjeformationer. Jag valde fel taktik. Jag coachade dåligt. Jag hade inte ett enda rätt. Jag måste skärpa till mig.

Annons

Tala om att in absurdum skydda sina spelare?

Om Örebro spelar som i går blir det inget avancemang till elitserien.

Målvakterna känns inte hundraprocentiga (Nicklas Dahlberg ersattes av Andro Michel efter 3–0), backarna Filander och Warg såg sega ut och framåt hade man svårt att skapa chanser till och med under ett fem minuter långt powerplay i tredje perioden.

Peter Andersson såg tecknen tidigt.

Han tog timeout redan efter 6.39 och skällde ut sina spelare efter noter. Just då verkade han helt klart mer missnöjd med spelarna än med sig själv.

Men givetvis var det inte bara Örebro som var oinspirerat och dåligt. Troja/Ljungby gjorde en imponerande match och säkrade tack vare de tre poängen definitivt nytt allsvenskt kontrakt.

Motivation har slagit klass förr. 1 194 åskådare hyllade hemmalaget både under och efter matchen.

– Man kan inte pucka ut Örebro. Då blir det storförlust. Jag är säker på att Örebro går upp i elitserien. Deras lagbygge är komplett. Men i kväll vann vi nästan alla små dueller och lösa puckar. Vi vann kampen. Därför kunde vi även vinna matchen, sa Trojas tränare Patrik Ross.

Faktum är att Troja tagit nio poäng av tolv möjliga mot Örebro den här säsongen. Bland annat en 6–2-seger uppe i Närke.

I går skickade Viktor Amnér in 1–0 i PP efter 6.39. Andrej Hebar kom solo efter 14.36 och satte 2–0. Mattias Nilsson gjorde 3–0 redan efter 21 sekunder i andra perioden. Robin Dahlström sköt in en retur för 4–0 två minuter senare och Amnér blev tvåmålsskytt efter 5,28 i tredje perioden.

Annons

Förre Trojaspelaren Pär Edblom tröstmålade för Örebro, som vann skotten med 32–30.

Enda smolken för Troja var att duktige Hebar ådrog sig en knäskada som förmodligen betyder att han spelat färdigt för säsongen.

Hemmalaget gjorde en stabil laginsats och bröt en trist svit på fem raka förluster. Ingen föll ur ramen den här händelserika fredagskvällen, men ska några ha extra plusbetyg får det bli målvakten Trevor Koenig och backen Daniel "Trucken" Karlsson.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons