Taif besegrade Södertälje

Tingsryd tog ett jätteskär mot förnyat allsvenskt kontrakt. Inför 1900 åskådare i Nelson Garden Arena besegrades Södertälje SK med enda målet.
Sport • Publicerad 15 februari 2012

Det blev en gastkramning och nu gjorde Taif sitt i fajten med främst Sundsvall Hockey.

Första perioden bjöd på oorganiserad hockey och inget av lagen lyckades få till något i powerplay.

Tingsryd hade ett knappt spelövertag, men båda målvakterna, hemmalagets Michal Zajkowski och Södertäljes Julius Hudacek, ställdes inte på svårare prov.

De som rann igenom klarade de med bravur.

Avslaget var det en bra bit in även på andra.

Efter tio minuter hade Tingsryds Thomas Larsson en puck i stolpen och 17.17 kom 1–0.

Det var ett snyggt mål med hela första kedjan inblandad. Mark Santorelli satte upp pucken i nättaket från nära håll.

Efter målet blev det bättre fart på Södertälje.

Även tredje perioden påminde om de tidigare. Taif höll undan och det var fara på färde under sista halvminuten.

Södertälje hade klarat ett boxplay när de 19.29 plockade målvakten och tog timeout.

Michal Zajkowski fick agera levande vägg i anstormningen.