Annons

Taif föll i målrik match mot AIK

Tingsryd stod för en stark avslutning borta mot AIK.Men nådde inte hela vägen utan åkte på en uddamålsförlust.5–4 slutade matchen i AIK-favör.
Publicerad 18 januari 2017
Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Jessica Gow/TT

AIK chocköppnade på Hovet och tog ledningen redan efter 42 sekunder. Ett rappt tre mot två-anfall av hemmalagets ungdomskedja där Jesper Bratt, 18 år, passade Fredrik Karlström, 19 år, som levererade vidare pucken till Nils Höglander, 16 år, som satte den i mål utom räckhåll för utelämnade målvakten Tim Sandberg.

Sandberg stod sedan för ett par svettiga räddningar när AIK flöt vidare på den tidiga framgångsvågen.

Annons

Efter 8.15 slet sig Adam Schmidt loss och fri med AIK-målvakten hakades han upp av Jonas Almtorp och domaren dömde straff. Schmidt tog själv hand om straffen och fintade bort Gasper Kroselj i AIK-kassen.

Efter kvitteringsmålet kom Taif med mer i spelet och var ständigt farligt i kontringsspelet.

Emil Forslund var nära 1–2 när han kom fri, men han lyckades inte få pucken förbi hemmamålvakten.

Efter 16.46 kom matchens första utvisning och den drabbade Taif.

Tingsryd stretade emot i boxplay i 1.57, men med tre sekunder kvar av det numerära överläget återgav Michael Lindqvist AIK ledningen.

Opsykologiskt för Tingsryds del och energiingjutande för AIK.

Efter en ganska jämn inledning på andra perioden tog AIK över och styrde och ställde det mesta på isen, medan Taif slarvade i de flesta aktionerna.

Halvvägs in på perioden föll 3–1 och åter var det unge Nils Höglander som gjorde mål när han frispelades och fintade bort Taifmålvakten, sedan Taibackarna inte hunnit tillbaka.

Tingsryd tog timeout, men den gav motsatt effekt. För bara minuten senare satt 4–1 genom Joakim Thelin vars skott möjligen touchade Daniel Norbes klubba och ställde Tim Sandberg i målet.

AIK gjorde ingen ansats att slå av på takten medan Tingsryd fick spela andrafiolen.

Annons

Närmast reducering var Jonathan Johnson som prickade stolpen fint framspelad av Adam Schmidt.

Schmidt, ett av få utropstecken i Tingsryd denna kväll, var sedan närmast att reducera när Taif fick spela powerplay, men AIK-målvakten höll tätt när amerikanen försökte trycka in pucken mellan benen.

I tredje perioden mobiliserade Tingsrydsspelarna sig samman och gav det verkligen en chans.

Efter bara 53 sekunder reducerade Johan Eriksson med ett välplacerat skott.

Efter 3.37 fick Taif chansen att spela powerplay, men det blev resultatlöst.

Efter 6.21 ökade Daniel Olsson-Trkulja på till 5–2 när han förvaltade en olycklig sargstuds.

Efter 6.38 prickade Emil Forslund rätt och Taif hade åter kontrakt.

Tingsryd fortsatte ligga på offensivt och skapade mängder med lägen till ytterligare reducering. Johan Eriksson och Emil Forslund hade båda prima lägen.

Med 2.34 kvar att spela fick Taif åter spela powerplay och i samband med utvisningen plockade man ut målvakten Sandberg för en extra utespelare.

Taif låg på stenhårt i sex mot fyra och när AIK skulle rensa undan bromsade Nicolai Bryhnisveen pucken vid blå och drog till. Pucken gick mellan benen på målvakten till 5–4.

Annons

Då återstod 1.20 av matchen, men en utvisning på Zack Phillips gjorde att den sista anstormningen kom av sig.

AIK fick därmed revansch på Tingsryd för de två tidigare nederlagen under säsongen.

Kristian FermSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons