Taif kammade noll i Västerås

Tingsryd gjorde noll mål borta mot Västerås, samtidigt som Broc Little satte dit två för sitt lag och därmed vann VIK matchen inför 1912 åskådare i ABB Arena.
Sport • Publicerad 30 januari 2012

Första perioden:

De första 20 var en match i matchen mellan Västerås anfall och Tingsryds målvakt Michal Zajkowski.

Skottstatistiken 20-3 säger det mesta och Zacke briljerade mellan stolparna samtidigt som försvaret uppträdde disciplinerat.

Taif ägnade sig mest åt att slå undan puck och ligga på kontring. Mitt i perioden höll sånär en snabb spelvändning på att resultera, men Filip Owessons skott tog i ribban.

Skott: 20-3.

Andra perioden:

Det dröjde drygt sju minuter innan kvällens första mål föll i ABB Arena. Det var inte oväntat att det var Västerås speedige amerikan Broc Little som satte målet.

Sopren med Taifkeepern Michal Zajkowski gjorde inte Little något misstag utan satte dit sitt 26:e mål för säsongen. Zacke var helt utan chans.

Taif hade strax innan 1-0-målet precis klarat av ett numerärt underläge.

Det mesta spelet har varit förlagt till Tingsryds zon, även om Taif har stuckit upp i ett par giftiga kontringar.

Victor Rollin-Carlsson hade Taifs kanske bästa läge när han efter drygt elva minuter skickade i väg ett oväntat skott ur dålig vinkel som höll på att slinka in bakom Lars Johansson i VIK:s kasse.

Även Jari Kauppila var nära med ett tungt skott i slutet, men finländaren får vänta på sitt första mål för säsongen.

Skott: 10-7.

Tredje perioden:

En liten, men tapper, Taifklack på plats arenan gjorde sitt bästa från läktarhåll, men förgäves.

Taif fick lite mer att säga till om i anfallsväg, men utan att lyckas överlista Lars Johansson i Västeråsmålet.

Med 1,30 kvar plockade Tingsryd ut målvakten i ett försök att trycka in en kvitteringspuck, men i stället satte Västerås 2-0 i tom bur genom Broc Little.

I slutet uppstod gurgel framför Västeråsmålvakten när Taif gjorde ett sista desperat försök och Thomas Larsson åkte på matchstraff när han tjafsade med domaren och gjorde en obscen gest.