Annons

Taif – nybygget som blev segermaskin

Tingsryds AIF satte i går en snygg slutpunkt i grundserien då lokalkonkurrenten Kallinge-Ronneby besegrades med 4–0 inför 1 522 åskådare i Nelson Garden Arena.
– Vi har vunnit alla tre matcherna mot tabelltvåan med den sammanlagda målskillnaden 11–2. Det tycker jag är imponerande, sa Taiftränaren Martin Karlsson.
Sport • Publicerad 18 december 2013

I september månad, strax före seriestarten, fanns det en stor osäkerhet kring vilken klass Tingsryd skulle hålla. Nybygget innehöll 13 nya spelare, ny huvudtränare i Martin Karlsson och ny assisterande tränare i Larry Pilut.

I december månad, efter 30 omgångar division 1 F, kan vi konstatera att Taif:s nybygge blev en succé. Taif vann 21 matcher och spelade under långa perioder bra och underhållande ishockey.

Annons

– Vi har blivit en fin trupp som trivs tillsammans och vi har varit relativt förskonade från många skador och sjukdomar. Det är två faktorer som jag tror har betytt mycket. Spelmässigt har det väl hackat lite och vi har en del att jobba på, summerade Martin Karlsson vars Taif den 3 januari premiärspelar i allettan.

– Nu blir det tuffare och helt annorlunda. Kallinge som vann division 1 F på 77 poäng förra säsongen kom sedan bara trea i allettan.

Att Tingsryd har varit den stora suveränen i höstens och vinterns division 1-serie kan alla skriva under på. Det är bara att titta på de här siffrorna:

? Taif vann serie på 73 poäng, 13 fler än tvåan Krif och 16 fler än tabellfemman Kristianstad som missade allettan i sista omgången.

? Fyra Taifspelare var topp-10 i poängligan inför slutomgången, Niklas Johansson, Markus Persson, Pontus Netterberg och Jarkko Oikarinen.

? Markus Persson var tvåa i skytteligan.

? Niklas Johansson femma i assistligan.

? Taifbacken Rasmus Johansson var etta i hela seriens plus/minusliga. Tommy Juntunen fyra och Jens Holmström sexa.

? Pontus Netterberg var fyra när det gäller powerplaymål.

? Dave Lindarv var den målfarligaste backen.

Annons

? Wictor Ragnewall hade den högsta räddningsprocenten bland seriens målvakter.

? Taif hade den överlägset största publiken i serien, 1 575 åskådare i snitt.

Här har ni slutligen några rader om gårdagens derby som långa stunder mest liknade en träningsmatch.

I en fartfylld förstaperiod fick målvakterna, Gustav Lindvall i Taif och Charlie Torstensson i Krif, göra flera kvalificerade räddningar.

1–0 kom i spel fem mot fyra genom Filip Owesson. Sekunderna innan Taif:s ledningsmål hade Patrik Magnusson ett friläge i boxplay.

Taif ett par långa och giftiga byten mot slutet av perioden och det var där som laget motiverade sin pausledning.

I andra perioden gick tempot ner och dessvärre blev också spelet mer oorganiserat. Det märktes mer och mer att bara äran stod på spel i detta annars så heta lokalderby.

När Krif jagade kvittering i tredje perioden radade Gustav Lindvall upp fina parader och som ett brev på posten kontrade Taif in 2–0. Emil Forslund avslutade i friläge och pucken gick in efter ett tveksamt målvaktsingripande av Charlie Torstensson.

I periodens slutskede dödade Oscar Holst och Adam Persson matchen med varsitt mål.

Gustav Lindvall var bombsäker i Taifkassen och bekräftade att Tingsryd går in i allettan med ett mycket starkt målvaktspar. Gustav räddade alla 31 skotten och ett antal parader var suveräna.

Annons

Tommi Juntunen, Rasmus Johansson och Dave Lindarv var topparna på backsidan.

Bästa kedjan bestod av Filip Owesson, Adam Persson och Pontus Netterberg. Stora plus bland forwards förtjänar också Markus Persson och Carl Persson.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons