Taif orkade inte stå emot Örebro

Tingsryds AIF förlorade onsdagskvällens bortamatch mot topplaget Örebro. Det blev 6–2 inför 1 522 åskådare i Behrn Arena. Tigrarna stod emot i två och en halv period.
Sport • Publicerad 15 december 2010

Tredje perioden:

4–2 (10.30) Johan Sjödell-Wiklander (Henrik Löwdahl, Marcus Jonasén.

5–2 (13.16) Marcus Jonaén (Jonas Karlsson, Thomas Enström).

6–2 (14.32) Ryan Gunderson (Henrik Löwdahl, Johan Sjödell-Wiklander).

Analys: Taif höll emot tabelltvåan Örebro i två och en halv period, sedan tröt orken. De spelskickliga Örebrospelarna fick husera lite som de ville och snurrade faktiskt ganska friskt med trötta Taifspelare.

Örebrosegern var helt rättvis, men Taif ska ha heder av sin insats fram till tåget gick i tredje periodens andra hälft.

Skott: 12–1. Totalt: 36–16.

Andra perioden

2–1 (1.50) Pär Edblom (Jon Palmebjörk, Andreas Frisk).

2–2 (Teemu Elomo (Jari Kauppila, Tom Koivisto).

3–2 (13.34) Thomas Enström (Jon Palmebjörk, Marcus Jonasén).

Analys: Ny bra period av Taif som försvarar sig bra och är giftigt i omställningsspelet. Pär Edbloms 2–1-mål kom olyckligt för Tingsryd som precis klarat av ett boxplay.

Men i sjätte och sjunde minuten hade Taif flyt. Först gjorde Tero Leinonen en fenomenal dubbelräddning på Jon Palmebjörks och Johan Adolfssons skott, kort därefter kom ett snyggt Taifmål. Jari Kauppila slog ett härligt djupledspass som friställde Teemu Elomo. Den sistnämnde var klockren när han kvitterade solo med målvakten.

Örebros tredje fullträff var ett riktigt skitmål. Christopher From-Björk var ouppmärksam bakom egna kassen och Thomas Enström kunde gå köksvägen och forcera in pucken.

Precis som i första perioden har Örebro fört spelet och skapat mest, men Taif är långt ifrån ofarligt. Den här matchen kommer att leva länge...

Skott: 13–8.

Första perioden

0–1 (13.39) Janos Vas (Matt Davidsson, Harlan Pratt.

1–1 (18.01) Johan Sjödell-Wiklander (Conny Strömberg, Emil Axelsson).

Analys: Örebro har haft mer puck, längre anfall och fler klara målchanser, men Tingsryd har gjort en mycket bra period. Taif:s spel i egen zon är aggressivt och disciplinerat. Taif tar inga risker i defensiven, utan lyfter ut pucken när det behövs. Duktige målvakten Tero Leinonen har fått bra hjälp.

Målen har varit två godbitar. Janos Vas backhandsköt 0–1, en rejäl pärla som satt i målvakten Michael Zajkowskis högra kryss. Ännu snyggare var Conny Strömbergs skarvning till Johan Sjödell-Wiklanders 1–1-kvittering.

Skott: 11–7.