Annons

Taif ryckte i tredje

Tingsryd fick ingen tid att njuta efter 4–3-segern mot Malmö Redhawks inför 2 370 åskådare i Dacke-hallen.
Nye tränaren Kari Rauhanen hann inte mer än sätta sig på stolen under presskonferensen innan Kari började tala om bortamatchen i Sundsvall på söndag.
Sport • Publicerad 18 december 2010
Matt Davidson har gjort 4?2 på Olof Einarssons passning.
Matt Davidson har gjort 4?2 på Olof Einarssons passning.Foto: Per-Erik Sandebäck

En nyckelmatch i bottenkriget.

– I morgon klockan nio sitter vi på bussen mot Sundsvall. Här väntar vår största match och det är viktigt att killarna känner sig fräscha på söndag, säger Kari Rauhanen.

Annons

Det tuffa matchandet i allsvenskan hade inte knäckt Tingsryd. Trots underläge efter första perioden kom Taif ständigt igen och vann en rättvis seger mot Malmös rödhökar.

– För mig var de tre poängen allt. Det spelades ingen av historiens bästa hockeymatcher och det var misstagen som var upphov till målen, konstaterar Tingsryds tränare.

– Vi följde vår spelplan. Med match varannan dag mot starka motståndare händer misstag i trötthetens tecken.

Malmö Redhawks kom till spel med nio juniorer och saknade tunga pjäser som Morten Green (med danska landslaget i Schweiz), Jan Urbas och Nicolas Hardt.

Nu ska med en gång konstateras att även Tingsryd kom till spel utan fem ordinarie mannar.

Det hårda matchprogrammet sliter.

Första perioden gick både i spel- och målövertag till Malmö. Enda målet föll efter 17.09 genom Pathrik Westerholm, 18-åringen från Karlskrona, i powerplay. Tingsryds målvakt Tero Leinonen släppte två returer innan Pathrik så kallt nätade.

Andra perioden inleddes med två snabba mål. Tingsryds Jari Kauppila kvitterade efter 2,01. Men bara 16 sekunder senare replikerade Malmös Robin Alvarez med 2-2, fint framspelad av Marcus Olsson.

När Malmö tycktes ha kopplat greppet bjöds Tingsryd in i matchen.

Hemmalaget hade några bra slutminuter och kvitterade genom Olof Einarsson på Janos Vas skott efter kontring. Ett mål som domaren först godkände sedan han ringt för videogranskning.

Annons

I tredje gick Tingsryd på knock med sina tidiga mål av Jari Kauppila och Matt Davidson efter 3.14. Båda målen var rena läckerheterna.

Vid Kauppilas andra för aftonen var hela kedjan med Teemu Elomo och David Fredriksson delaktiga och vid Davidsons mål slog Olof Einarsson en passning som öppnade Malmös defensiv på vid gavel.

Malmös Roger Olsson skapade nerv genom sitt reduceringsmål efter 6.59.

Trots allt kändes det som Tingsryd hade bra koll. Det blev aldrig någon panik i egen zon. Malmös plockade ut sin målvakt Markus Svensson i en desperat jakt på kvittering.,

Närmare än Patrik Hersleys jättechans i slutsekunderna kom inte Malmö. Taif-målvakten Tero Leinonen var på sin vakt.

Tingsryd gjorde en laginsats, de finländska stjärnorna levererar, och spelar laget med samma frenesi kan klättringen i tabellen ta fart.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons