Taif tappade – föll i förlängning

Trots ledning i över två perioder fick Tingsryd ge vika med 1-2 i förlängning då BIK Karlskoga gästade Nelson Garden Arena på söndagen.
TINGSRYD • Publicerad 20 januari 2019

Även om Karlskoga inledde starkast, var det Tingsryd som skapade den första heta chansen i form av ett stolpskott efter 2.25.

Matchens första mål ordnades av en frispelad Max Novak efter 10.03, sedan Brendan Miller serverat den öppnande passningen.

Med blott 15 sekunder kvar av perioden skickade Karlskogas Axel Lindström upp klubban mellan benen på en Tingsrydsspelare.

Domaren Johan Nordlöf var obeveklig och utdömde fem minuter samt matchstraff.

Hemmalaget lyckades inte utnyttja de 4.45 i numerärt överläge i starten av mellanakten.

Istället var det gästerna som försökte bygga upp ett spel som skulle räcka fram till kvittering, samtidigt som de grönvita i vanlig ordning var vassa på de kontringstillfällen som gavs.

I slutperioden var Tingsryd duktiga på att hålla värmlänningarna på utsidan, men direkt efter matchens sista powerbreak kom ändå 1-1-kvitteringen genom Victor Berglund.

Matchen gick därefter till förlängning, där Dennis Fröland dundrade in slutresultatet 1-2 efter blott 47 sekunder.