Annons

Taif-trotjänare fick sparken

Tingsryds AIF konflikt med Roger Waldemar fortsätter.
Förra året fick Roger sparken som assisterande A-lagstränare.
Och nu har Roger fått sparken från sin kanslitjänst.
I dag får han Taif:s avsked svart på vitt.
Sport • Publicerad 26 januari 2006
Taifs trotjänare Roger Waldemar är mycket besviken på klubbens styrelse sedan han fått beskedet att han blivit uppsagd från sin kanslitjänst. Arkivfoto
Taifs trotjänare Roger Waldemar är mycket besviken på klubbens styrelse sedan han fått beskedet att han blivit uppsagd från sin kanslitjänst. ArkivfotoFoto: 

Tingsryds AIF må vara framgångsrikt på isen, men med personalpolitiken har föreningen problem.

Förra årets agerande, när Roger Waldemar fick lämna under uppmärksammade former, upprörde folk på orten. Taif-styrelsen fick hård kritik från många håll och kanter.

Annons

Taif-styrelsens senaste agerande mot Roger Waldemar kan spä på kritiken.

- Hockeyn i Kallinge/Ronneby fungerar bra, och hemma i familjen är det bra, men det är inga roliga besked jag fått från min moderklubb. Det är bedrövligt, svarar Roger på frågan hur han mår.

När Roger tvingades lämna den assisterande tränarrollen begärde, och fick, han tjänstledigt från sin tjänst på Taif-kansliet. Tjänstledigheten började 1 augusti och skulle sluta 30 april.

Mitt under tjänstledigheten, 1 november, fick Roger beskedet.

- Jag blev uppkallad till Taif-kansliet och där fick jag veta att jag blivit uppsagd på grund av arbetsbrist. Jag mottog beskedet och berättade att jag återkommer.

Fick hjälp av facket

Det gjorde Roger med hjälp av sitt fackförbund.

- Taif kanske inte trodde att jag var med i facket. Föreningen gjorde en generalmiss och kunde blivit skadeståndsskyldig.

När facket träffat Taif upphävdes uppsägningen och Roger Waldemar kunde på nytt inrikta sig på att återgå till sin kanslitjänst 1 maj.

Men förra veckan tog affären fart på nytt. Taif meddelade Rogers fackförbund att man nu ville säga upp kanslitjänsten igen.

Annons

Och nu i dagarna har Taif och facket gjort en överenskommelse om att Roger är uppsagd och att föreningen ska kompensera Waldemar med viss ersättning.

- Jag har tappat känslorna för Taif:s styrelse, jag har blivit dåligt behandlad, säger en ledsen Roger Waldemar.

- Men det här gäller inte hela Taif, föreningen i mitt hjärta.

Eftersom Roger Waldemar bara hade tjänstledigt från Taif-kansliet fram till sista april skrev han bara kontrakt med Kallinge/Ronneby för en säsong.

Nu, efter uppsägningen, vet inte Roger hur hans närmaste framtid ser ut.

- Jag och Kallinge/Ronneby har inte haft någon diskussion eftersom jag skulle återgå till Taif-tjänsten när den här säsongen är slut. Vi får se hur det blir framöver, det enda jag vet just nu är att jag inte har något arbete att gå till i vår.

Tingsryds AIF:s beslut att säga upp Roger Waldemar kostar alltså föreningen pengar.

Pengar som säkert kunde använts till annat.

Speciellt som Taif sagt sig uppleva en likviditetskris.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons