Annons

Taif var bra framåt – men svajigt bakåt

Bra offensiv men mer än lovligt svängigt i försvarsspelet. Så lyder betyget sedan Tingsryd lyckats spela oavgjort 4–4 (2–1, 2–3, 0–0) i träningskampen mot Borås på fredagskvällen.
Sport • Publicerad 21 augusti 2010

– Det är bra att göra fyra mål framåt på bortaplan, men det var lite för öppet bakåt. Vi har en del att jobba med där. Samtidigt var det bästa laget vi mött hittills, det gick lite fortare idag, konstaterade Tingsrydstränaren Mikael Tisell.

Hemmalaget gick till ledning med 2–0, innan Tom Koivisto kunde reducera med ett skott från blålinjen efter 15.21. I mellanakten lyckades gästerna gå fram till 4–3 efter mål av Simon Stark, Janne Öberg och Janos Vas i nämnd ordning.

Annons

Borås lyckades utjämna till 4–4 strax före pausen, alltmedan slutperioden blev mållös. Hemmalaget hade initiativet, men Tingsryd kom tillbaka ordentligt de sista fem minuterna. Borås vann skotten med 41–20 eftersom de hade fler numerära överlägen, i övrigt stod Tingsryd upp bra.

– Det som gladde mest är att vi har en femma som genomgående varit duktiga och så även idag mot skarpare motstånd, avslutar Tisell, som gärna rosade konstellationen Christoffer Björklund/Fredrik Hansson/ Simon Stark/Henrik Bankelius/Mikael Svensk.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons