Annons

Taif värvar in poängkung

Tingsryds AIF förstärker truppen med söderettans poängkung Erik Borg.
Centern är spelklar till fredagens viktiga match mot Västervik.
Tingsryd • Publicerad 15 februari 2018
Tingsrydstränaren Magnus Sundquist har fått en ny pjäs i truppen.
Tingsrydstränaren Magnus Sundquist har fått en ny pjäs i truppen.

På övergångsfönstret sista dag presenterade Tingsryds AIF att klubben värvar in Erik Borg från Halmstad HF. I Halmstad har 21-åringen öst in poäng och centern toppar söderettans poängliga. Totalt den här säsongen har det blivit 53 poäng (20+33) på 33 division 1-matcher.

– En väldigt spännande kille. Vi har fått mycket goda vitsord. Han är spelskicklig, har fin fart och ett bra skott, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist.

Annons

Varför väljer ni att plocka in honom?

– Dels för det är en bra spelare, dels för det ger större konkurrens. Vi är inne i ett viktigt skede på säsongen och då är det tjänstefel att inte stärka oss inför det som komma skall. Vi kan åka på nya skador redan mot Västervik.

Nyförvärvet genomförde sitt första träningspass under torsdagen och är spelklar till matchen mot Västervik.

Med sju matcher kvar av allsvenskan ligger VIK på negativ kvalplats, två poäng bakom Tingsryd på säker mark. Oerhört viktiga poäng på spel alltså och Magnus Sundquist vill se ett bättre spel än senast mot Oskarshamn.

– Vi agerade allt för tamt på tre av de fyra mål vi släppte in, säger han.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons