Annons

Taifs ordförande försvarar styrelsens agerande

Tingsryds ordförande Tommy Palmér anser inte att klubben gjort fel då den sparkat tjänstledige kanslisten Roger Waldemar på grund av arbetsbrist.
Sport • Publicerad 27 januari 2006

- Han har accepterat vårt förslag. Och när jag samtalat med honom har han inte protesterat, säger Palmér.

I går berättade vi att Tingsryds trotjänare Roger Waldemar fått sparken av klubben. Waldemar riktade skarp kritik mot sin arbetsgivare.

Annons

- Jag har tappat känslorna för Taifs styrelse, jag har blivit dåligt behandlad, sa Waldemar bland annat.

Klubbens ordförande Tommy Palmér försvarar styrelsens agerande.

- Rogers tjänstledighet från jobbet som kanslist trädde i kraft den 1 augusti. Vi klarade att täcka hans arbetsuppgifter med den övriga bemanningen vi hade inom klubben. Därmed uppstod en arbetsbrist för Roger. Eftersom hans anställning kostar klubben 400 000 kronor om året vore det närmast tjänstefel av oss i styrelsen om vi inte försökte ta bort den kostnaden. Framför allt med tanke på att klubbens ekonomi inte är den bästa, säger Palmér.

Klubben meddelade i höstas Waldemar att hans anställning upphör efter det att tjänstledigheten löper ut. Waldemar kopplade in facket, som hotade klubben med skadestånd.

- Vi gjorde ett formellt fel då vi inte förhandlade med facket. Därför beslöt vi oss för att gå den formella vägen, säger Palmér.

I början av året kontaktades fackförbundet HTF av Tingsryds AIF. Därefter har parterna förhandlat fram en lösning, som går ut på att Roger Waldemars tjänst som kanslist upphör den 1 maj 2006, men att han uppbär lön fram till och med den 25 juli.

I protokollet, skrivet av HTF, står att läsa: "HTF har, efter samtal med Roger Waldemar, inget att erinra mot arbetsgivarens förslag".

- Protokollet är undertecknad av klubben i form av mig själv, av Roger och av HTF, säger Palmér.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons