Annons

Taifspelarna på lekhumör

Serieledaren Tingsryds AIF var totalt överlägsen nästjumbon Borås i onsdagskvällens match. Det blev 0–6 (0–2, 0–1, 0–3) i Borås ishall och Taif avlossade 57 (!) skott.
Sport • Publicerad 12 december 2013

– Jag tycker att vi stod upp mycket bra och att killarna gjorde ett fullgott arbete. Nu såg det helt annorlunda ut än i de två tidigare matcherna mot Borås, sa nöjde Taiftränaren Martin Karlsson med vetskap om att lagens inbördes möten tidigare under säsongen slutat 2–0 och 2–1 till tigrarna.

– Mot Kristianstad borta började det se allt bättre ut och nu fyllde vi på en lika bra match.

Annons

Kvintetten Jarkko Oikarinen, Dave Lindarv, Emil Forslund, Filip Owesson och Pontus Netterberg hade en poängmässigt fin kväll i Borås. Jarkko och Dave stod för tre assist, Emil för två mål samt Filip och Pontus för ett mål och en assist.

– Det är klart att man är bra om man gör minst två poäng i en match, men jag tycker också att många av de andra spelarna var duktiga, sa Martin Karlsson och tänkte bland annat på målvakten Wictor Ragnewall som var hundraprocentig.

– Wictor gjorde ett par vassa räddningar i första perioden och räddade två frilägen senare i matchen.

Det ska också noteras att två av Tingsryds sex mål kom i spel fem mot fyra och att Adam Persson och Linus Olsson blev enmålsskyttar.

I morgon kväll är Taif i farten igen då Pantern gästar Nelson Garden Arena.

Räkna med att det är taggade tigrar även i den matchen. 0–7-förlusten i Malmö den 10 november är det ingen Taifare som har glömt...

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons