Annons

Ingen VM-debut för svenskt konståkningspar

Konståkning • Publicerad 1 mars 2021
Greta och John Crafoord. Arkivbild.
Greta och John Crafoord. Arkivbild.Foto: Svenska Konståkningsförbundet/TT

Det blir inget VM för de 20-åriga tvillingarna Greta och John Crafoord. Det svenska konståkningsparet, som bor i USA sedan åtta års ålder, lyckades inte få tillräckligt hög kvalpoäng i det korta programmet för att få åka paråkningen i VM i Globen om en knapp månad.

Samtidigt är det klart att Josefin Taljegård får representera Sverige i hemma-VM. 25-åringen tog platsen till mästerskapet i Stockholm i kamp med Matilda Algotsson och Anita Östlund som också har klarat kvalpoängen. Taljegård, som åker för Västra Frölunda, var bäst av svenskorna i den internationella tävlingen i Tallinn förra helgen då hon kom trea och satte personligt rekord i både kortprogrammet och det långa programmet.

Annons

"Hon har konsekvent tävlat på sin högsta kapacitet och gjort bra resultat internationellt. Det blir spännande att se hur långt det räcker", säger Anna Burwall, sportchef på Svenska konståkningsförbundet, i ett pressmeddelande.

Taljegård är mästerskapsdebutant på seniornivå. Hon lade av 2014, på grund av skador, för att göra comeback tre år senare.

Sedan tidigare är det klart att Nikolaj Majorov har fått en VM-plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons