Tampa Bay tar ledningen i Stanley Cup-semin

Tampa Bay vann över New York Rangers med 3–1 i det femte semifinalmötet i Stanley Cup.
Ishockey • Publicerad 10 juni 2022
Tampa Bays Michail Sergatjov (vänster), Ross Colton (mitten) och Victor Hedman firar.Foto: Adam Hunger/AP/TT

De tvåfaldigt regerande mästarna från Florida leder nu serien med 3–2 och skulle de även ta hem nästa möte, natten mot söndag i Tampa, blir det finalspel i år igen.

Rangers inledde målgörandet i den femte semifinalmatchen genom Ryan Lindgren i mitten av andra perioden. Tampas Michail Sergatjov kunde dock kvittera ett par minuter senare. Sedan hände det inte särskilt mycket på resultattavlan.

Men, med knappt två minuter kvar av ordinarie matchtid, slog blixten ned två gånger – först satte Tampa Bays Ondrej Palat in pucken i mål och minuten efter var det Brandon Hagels tur att få in den i tom kasse. Victor Hedman noterades för en assist.

– Det var en defensiv kamp och sedan lyckades de få till två mål sent i matchen, sammanfattar Gallant mötet under presskonferensen efter matchen.

– Det var en bra, jämn match. Det är tungt att förlora på det sättet i slutet, fortsätter han.

NHL-slutspelet avgörs i bäst av sju matcher.

Härnäst åker Rangers till Tampa Bay för match sex och då är det vinna eller försvinna som gäller för New York-laget.

– Vi kommer att vara redo för att spela en bra match i Tampa. Det kommer att bli en fajt, det är bra lag det är därför de är Stanley Cup-mästare, säger Gallant.

Fakta: Stanley Cup

Colorado är klara för final efter att ha besegrat Edmonton med 4–0 i semifinalserien.

Tampa Bay–NY Rangers: 3–2. Nästa match spelas natten mot söndag.

Slutspelet spelas i bäst av sju matcher.