Annons

Tät matchning väntar Lakers i Finland

Först egna Karl Oskar Cup. Därefter en hård träningsvecka som med start i dag följs av tufft matchande på finsk mark.
Tre matcher på tre dagar väntar för Växjö Lakers i Vasa.
Sport • Publicerad 19 augusti 2010

Tränaren Janne Karlsson säger så här om vad som väntar:

– Det känns bra. Vi har goda erfarenheter från spel i Finland från i fjol, då vi mötte Ässät, TPS och just Vasa. Då var det alla mot alla. I år är det semifinal-final-upplägg. Därför har vi lagt in en träningsmatch mot Vasa redan på torsdagen.

Annons

Efter dagens träningsmatch inleds på fredagen själva cupen. Då ställs Vasa och Växjö Lakers mot varandra ännu en gång. I den andra semifinalen spelar de båda SM-Liigalagen Ilves och Lukko Rauma mot varandra. I seriepyramiden hör Vasa hemma i Mestis, motsvarande den svenska hockeyallsvenskan.

– Vi har bra konkurrens i och ett bra driv i truppen. Med tanke på att vi tappat så mycket som fem spelare till elitserien gäller det att flera spelare kliver fram och tar ansvar den här säsongen, säger Janne Karlsson.

Är utnämningarna av Erik Josefsson och Daniel Åhsberg till vicekaptener ett sätt att motivera ett sådant ökat ansvar?

– Det finns helt klart en tanke bakom. Att utse vicekaptener ska främja laget och att få ett A på bröstet innebär att man stärker sin position.

En publikfavorit som i samband med Finlandsresan ansluter till Växjö Lakerstruppen är amerikanske forwarden Steve Saviano. Däremot dröjer det ytterligare några veckor innan amerikan nummer två, David Lundbohm, åter representerar Växjö.

Med i Växjötruppen finns även skadade backen Jeremias Augustin, som fastnade i isen under Karl Oskar-premiären mot Nybro och slet av ett korsband. Augustin kommer att rehabilitera skadan under Finlandsturnén, med hjälp av bland andra lagmassören Lenny Anderlycke. Tidigare innebar avslitna korsband ofta operation och en helt spolierad säsong. Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att spelarna rehabiliterar knäet – cirka sex veckor i normalfallet – och sedan spelar vidare med hjälp av specialskydd.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons