Annons

Taxi, var god bjud!

Sport • Publicerad 14 juni 2006

– VILL ni åka dit, eller MÅSTE ni?

Taxichauffören gav mig och fotograf Sjöfors konstiga blickar när vi, med en resväska och en datorväska var, klev ut ur Hotel Intercontinental i Berlin och sa att vi ville åka till Hotel Intercity på andra sidan stan.

Annons

Vad chaffisen inte kunde veta var att vi just avslutat en intervju med Lars-Åke Lagrell på Intercontinental. Att vi inte hunnit checka in på vårt eget hotell före intervjun kunde knappast han veta.

Mellan Intercontinentals fem starka stjärnor och det mer modesta Intercitys tre är det ett par ljusår. Jag förstår varför chaffisen undrade.

* * *

Mer taxi. Mer chaffisar. På min färd mot Olympiastadion i Berlin blev jag bjuden på isglass av min chaffis. Han hade köpt ett tiopack och var just inne på sin sjunde raka pinne. Jag fick den åttonde. Han tog den nionde. Jag tackade nej till den tionde.

– Det är billigt med glass, sa taxichaffisen.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons