Annons

Teever kan bli ett lyft i allsvenskan

Nu är han på plats i Öster och Växjö, Estlands landslagsforward Ingemar Teever.
Ingemar Teever har lokalt varit rubrikernas man allt sedan Östers ledning fastnade för honom under spionuppdraget och landskampen Estland-Lettland i höstas.
Sport • Publicerad 10 januari 2006
John Pelu, Östers forward, tittar på när den estländske landslagsforwarden och Östers tunga nyförvärv Ingemar Teever häver sig mot stången. Foro: PER-ERIK SANDEBÄCK
John Pelu, Östers forward, tittar på när den estländske landslagsforwarden och Östers tunga nyförvärv Ingemar Teever häver sig mot stången. Foro: PER-ERIK SANDEBÄCKFoto: 

- Ligan hemma i Estland tog slut den 20 november, därefter har jag tränat på egen hand, och längtat till Växjö och Sverige, säger Ingemar Teever.

Vi har hört hans programförklaring förr.

Annons

- Jag vill spela i en bättre liga än den hemma i Estland för att komma ut i Europa. I Öster hoppas jag höja mig ett snäpp för att nå en högre nivå som fotbollsspelare.

Öster joker bland nyförvärven

Ingemar Teever är Östers joker bland nyförvärven. Helgi Valur Danielsson har kvalitéer som landslagsman på Island och Pavel Zavadil, tjecken, gjorde stor succé i Mjällby i superettan 2005.

Om Ingemar Teever vet vi inte lika mycket.

Han har varit professionell fotbollsspelare i Tallin under hela sitt vuxna liv.

Hemma i Estland är Ingemar Teever ett välkänt namn i fotbollskretsar. 18 A-landskamper och mål mot Polen, Lettland, Makedonien och Luxemburg finns på meritlistan.

- Kanske inte världens bästa fotbollsnationer, men mål är mål, konstaterar Ingemar Teever.

Beskriv dig själv som anfallare?

- Jag vill ha boll i zonen framför motståndarnas mål. Min styrka är bra timing och huvudspelet. Jag är nog bättre på att behandla bollen med huvudet än med fötterna...

Landskampsmålet mot Polen föll också på en Teever-nick.

Annons

Har slukat allt om Sverige

Ingemar Teever vet inte hur Öster fick upp ögonen för just honom, men han kände till att Öster kollade in honom live i landskampen mot letterna.

- Sverige är ett starkt fotbollsland, som kvalat in till VM, och sedan jag blev klar för Öster har jag slukat allt i tidningar och på internet om svensk fotboll.

På Östers första pass fanns även Helgi Valur Danielsson, Fylkir, Pavel Zavadil, Mjällby, och Mario Vasilj, Rydaholm, på plats.

Även Danielsson har landslagsmeriter, tre A-kamper och hela 21 U 21-kamper, för Island.

- Jag provtränade med Öster under några dagar i oktober, det kändes som en bra start, och nu är jag här, säger Helgi Valur Danielsson.

Han vill helst spela på central mittfältsposition.

- Min styrka är passningsspelet. Jag vill vara inblandad i väldigt mycket i uppspelsfasen och jag vill vara kreativ.

Med på Turkietlägret finns även Mario Vasilj, sensationskillen från Rydaholm, som kan bli allsvensk.

- Ja, om vi inte var intresserat skulle Mario stannat hemma. Under en Turkietvecka får jag se om det finns ytterligare en utbildningsfas hos honom, trots att Mario är 24 år, säger tränaren Lars Jacobsson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons