Annons

Tegnell om Sverige-Kroatien: Små risker

Kroatien kommer till Stockholm och lördagens fotbollslandskamp efter att precis ha fått ett coronafall i truppen.
Men statsepidemiolog Anders Tegnell anser inte att det är skäl nog för att ställa in matchen.
Fotboll • Publicerad 12 november 2020
Anders Tegnell. Arkivbild.
Anders Tegnell. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

– Man har ett väldigt tydligt protokoll på plats för den här typen av matcher. Den informationen vi har fått är att man följer det här protokollet. Då har man lagt in så mycket säkerhetsgrejor som man kan i detta, säger han på torsdagens presskonferens.

– Gör man det på rätt sätt är riskerna för smitta små.

Annons

Kroaten Domagoj Vida spelade första halvlek i onsdagens landskamp mot Turkiet, innan han fick besked om att han testats positivt för coronaviruset. Han isolerades från laget som nu reser till Sverige för lördagens Nations League-match på ett publiktomt Friends arena.

Jan Albert, professor i smittskydd vid Karolinska Institutet, säger till Fotbollskanalen att man bör fundera på att ställa in matchen, av sportsliga skäl, på grund av risk för smittspridning och som symbolvärde "när alla ombeds minimera sociala kontakter".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons